Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder


21.05.2019 | Nyheder

Ledelsescenteret runder første skarpe hjørne: 1 år siden centeret åbnede

Inden længe er det et år siden, at Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse officielt åbnede. Siden åbningen er centeret blevet udvidet fra syv til 18 fuldtidsansatte. I tillæg til en adjunkt samt flere ph.d.-studerende og AC-medarbejdere inkluderer de nyansatte kapaciteter som Mickael Bech, Poul Aaes Nielsen, Caroline Grøn og Lars Dahl…

15.05.2019 | Publikationer

Hvorfor stemmer vi på bestemte kandidater? Et spørgsmål om udseende og karisma

Har du overvejet, hvorfor statsministeren til tider ser brysk ud, mens Mette Frederiksen typisk smiler på valgplakaterne? Måske har de begge læst den undersøgelse, som professor Michael Bang Petersen og lektor Lasse Laustsen fra Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet har foretaget.

15.05.2019 | I pressen

Kronprinsen fejrer et-året for kronprinsens center på Aarhus BSS

Det årlige MatchPoints Seminars på Aarhus BSS handler i år om god ledelse og får deltagelse af kronprins Frederik.

01.05.2019 | Formidling af ledelsesforskning

Nyt podcast ude: Hvad er god ledelse 5 - Del ud af dit lederskab

Invitér medarbejderne med ind i ledelsesrummet, siger lektor i arbejds- og organisationspsykologi Thomas Faurholt Jönsson, Psykologisk Institut, og forklarer i denne podcast, hvordan man som leder håndterer det.

01.05.2019 | Jobs

Kan du komme ud over rampen med viden om ledelse? Ledig stilling i ledelsescenteret

Kan du formidle ledelsesforskning på en engagerende, praksisnær og anvendelsesorienteret måde? Kan du forestå udviklingsforløb og herigennem facilitere udvikling af organisationer? Har du lyst til at få en unik indsigt i ledelse i politiet og på sygehuse og sociale botilbud? Så er det LIGE dig vi er på udkig efter! Læs mere i dette stillingsopslag…

24.04.2019 | Formidling af ledelsesforskning

At sætte det rigtige hold: Fordele og ulemper ved at have teams, hvor medarbejderne har forskellige uddannelsesmæssige baggrunde

I mange organisationer arbejder medarbejdere sammen i teams på to eller flere personer. Forskningen i teamdiversitet viser, at der er en lang række fordele ved at have teams, hvor medarbejderne har forskellige faglige baggrunde. Med andre ord – forskelle gør en forskel.

04.04.2019 | Formidling af ledelsesforskning

Datainformeret ledelse: Hvordan kan ledere bruge data til at skabe bedre organisatoriske resultater?

Offentlige ledere har en masse data til rådighed, men hvordan kan disse data bringes i spil? Denne artikel beskriver, hvordan ledere kan lykkes med at udøve datainformeret ledelse i praksis – med blik for de udfordringer, der kan vise sig undervejs.

18.03.2019 | Formidling af ledelsesforskning

Løs ledelsesopgaverne i samspil med medarbejderne

Distribueret ledelse kan aflaste ledere for nogle af de daglige opgaver og samtidig sikre, at medarbejdernes kompetencer bringes bedst muligt i spil. Dog skal lederne afstemme med medarbejderne for at lykkes, viser forskning.

15.03.2019 | Formidling af ledelsesforskning

Visionsledelse: Hvilke faldgruber bør du være opmærksom på?

Offentlige ledere skal kunne sætte en meningsfuld retning via en klar vision. Det lyder enkelt, men visionsledelse er en af de sværeste ledelsesformer. For hvad er egentlig visionsledelse? Hvorfor bør du som offentlig leder interessere dig for det, og hvilke faldgruber skal du være opmærksom på, når du udøver visionsledelse? Det kan du blive…

11.03.2019 | Formidling af ledelsesforskning

6 faldgruber i verbal anerkendelse

Verbal anerkendelse som ledelsesstrategi fremmer medarbejdernes motivation og engagement. Men du kan også glide i den anerkendende bananskræl, hvis du ikke har blik for de faldgruber, verbal anerkendelse rummer.

Viser resultater 81 til 90 ud af 95

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste