Aarhus Universitets segl

2022: Offentlig ledelse i fremtiden - læringen fra de seneste år


Fotos: Lars Kruse og Michael Johansen, AU Foto


I 2022 var overskriften på ledelsescenterets årlige konference: Offentlig ledelse i fremtiden - læringen fra de seneste år 

Konferencen blev både afholdt i Aarhus den 23. maj 2022. 

Temaet for konferencen lød således:

God ledelse kræver, at vi hele tiden udvikler os som ledere. Blot et år uden ledelsestræning betyder, at medarbejdere kommer til at se deres leder som mindre aktiv. Derfor er det vigtigt hele tiden at forsøge at blive dygtigere som leder – til gavn for medarbejderne, organisationen og (lokal)samfundet.

De seneste år har givet mange anledninger til at prøve kræfter med svære ledelsessituationer, og nu er tiden for alvor kommet til at høste læringen. Den kan vi nemlig bruge både til hverdag og i svære ledelsessituationer. Det er ikke kun under kriser, at forholdene ændrer sig så meget, at vores normale rutiner ikke længere virker. Gensidig afhængighed giver fx oftere og oftere anledning til at prioritere tværgående ledelse, og vi skal som ledere ofte kunne håndtere uforudsigelige skift i tempoet. Der er med andre ord mange gode grunde til at lære af de seneste år.

Vi kommer alle til at gå fra konferencen med større indsigt i både egne og andres erfaringer. Frem for kun at kigge tilbage ser konferencen fremad. Vi udforsker det læringspotentiale, som ligger i krisen og i månederne efter krisen. Det gør os i stand til at løse nye og gamle udfordringer og dermed lykkes endnu bedre med fx at rekruttere og fastholde de medarbejdere, der er forudsætningen for at lykkes fremadrettet med at skabe værdi for såvel fællesskabet som enkeltborgere.

Ud over inspirerende plenumoplæg bliver der mulighed for selv at vælge tre sessioner i løbet af dagen. Hele tiden trækker vi på både stærk praksisviden og robust forskning om, hvordan ledelse kan bidrage til motivation og målrealisering.

Du kan finde konferencens program og oplægsholdere her