Uddannelser


- Man keder sig aldrig på statskundskab

"Jeg har altid været meget interesseret i, hvordan vores samfund er skruet sammen, og hvordan vi kan forbedre verden omkring os. Derfor virkede statskundskab, som et oplagt valg, selvom jeg dog også ”flirtede” lidt med psykologistudiet inden. Men det blev altså til statskundskab, hvilket jeg har været utroligt glad for.

Studiet har budt på mange forskellige spændende faglige udfordringer – man keder sig aldrig på statskundskab. Noget af det allerfedeste ved studiet er, at man får et meget bredt kendskab til forskellige akademiske verdener, som giver dig et helhedssyn på samfundet og viden om, hvordan det hænger sammen. Vi har haft en bred vifte af fag; alt fra offentlig forvaltning til sociologi og økonomi, som gør, at vi kan forholde os bredt og kritisk til rigtig mange samfundsmæssige problemstillinger. Jeg synes, det er fedt, at jeg som statskundskabsstuderende får en uddannelse, som jeg kan bruge til mange forskellige ting, og at jeg ikke er bundet til ét bestemt job. Mit indtryk er, at statskundskabere ses i mange forskellige stillinger både i det offentlige og det private og har fine jobmuligheder både indenfor og udenfor Danmark.

Derudover har det sociale liv på bacheloren i statskundskab været fantastisk, og der er rig mulighed for at deltage i foreningslivet på statskundskab. Folk er utroligt åbne, og jeg har generelt fået et indtryk af, at der er plads til alle slags mennesker på studiet.

Jeg vil give de varmeste anbefalinger om at vælge statskundskabsstudiet, og jeg fortsætter derfor også gladeligt på min kandidat i statskundskab. Her byder der sig også mange spændende oplevelser, hvor jeg kombinerer min uddannelse med både praktik og et udvekslingsophold i Paris."

Pernille Lundby Dokkedal, bachelor i statskundskab


Stadig i tvivl om dit studievalg?

Læs flere portrætter og stil spørgsmål til de studerende på bachelor.au.dk: Spørg en AU'er