Om instituttet

Institut for Statskundskab er del af Aarhus BSS, ét af fem fakulteter på Aarhus Universitet. Aarhus BSS er indehaver af akkrediteringerne AACSB, AMBA, EQUIS for sine erhvervsrelaterede aktiviteter. 

Forskning i verdensklasse

Instituttets ansatte producerer solid og banebrydende forskning, der er relevant for det danske og internationale samfund. I 2020 blev fagområdet offentlig forvaltning rangeret som nummer et i verden. Instituttet som helhed ligger på en 3. plads i Europa og en 11. plads på globalt plan.

Instituttets ansatte forsker inden for alle væsentlige fagområder af politologi og offentlig forvaltning:

  • Politisk adfærd og institutioner
  • Komparativ politik
  • Internationale politik
  • Offentlig forvaltning og ledelse
  • Offentlig politik
  • Politisk sociologi
  • Politisk teori

Forskningsbaseret undervisning til de studerende

På Institut for Statskundskab undervises de studerende af instituttets videnskabelige personale, og undervisningen er altid baseret på den nyeste forskning inden for statskundskaben. Den emne- og metodemæssige bredde i instituttets aktiviteter kombineret med et højt fagligt niveau er baggrunden for, at vore kandidater forlader stedet med en stærk generalistuddannelse, som gør dem eftertragtede på arbejdsmarkedet.

Instituttet udbyder følgende uddannelser:

Instituttet tilbyder desuden forskeruddannelser på internationalt niveau.

Nationale og internationale samarbejder

Et stærkt internationalt fokus sikrer høj faglighed. Forskerne fra instituttet deltager hyppigt i internationale konferencer og forskningssamarbejder. Derudover vælger internationale forskere og studerende i stigende grad at komme til Aarhus for at være en del af vores gode forsknings- og undervisningsmiljø.

Inden for Danmarks grænser anvendes vores ekspertise i praksis, når vi samarbejder med kommuner, ministerier og private virksomheder. Det er desuden vigtigt for os at formidle vores ekspertviden og forskning til den brede offentlighed gennem undervisning, foredrag og presse.

Instituttet huser fire forskningscentre:

Antal ansatte

Instituttet har omkring 140 videnskabelige medarbejdere og 50 ph.d.-studerende og 20 administrative medarbejdere.

Institutleder