Om instituttet

Institut for Statskundskab er del af Aarhus BSS, det erhvervs- og samfundsvidenskabelige fakultet på Aarhus Universitet. Aarhus BSS er indehaver af akkrediteringerne AACSB, AMBA, EQUIS for sine erhvervsrelaterede aktiviteter. 

Forskning i verdensklasse

Instituttets ansatte producerer solid og banebrydende forskning, der er relevant for det danske og internationale samfund. I 2023 blev fagområdet offentlig forvaltning rangeret som nummer et i verden. Instituttet som helhed ligger på en 3. plads i Europa og en 11. plads på globalt plan.

Instituttets ansatte forsker inden for alle væsentlige fagområder af politologi og offentlig forvaltning.

Forskningsområder

  • Politisk adfærd og institutioner
  • Komparativ politik
  • International politik
  • Offentlig forvaltning og ledelse
  • Offentlig politik
  • Politisk sociologi
  • Politisk teori

Nationalt og internationalt samarbejde

Et stærkt internationalt fokus sikrer høj faglighed. Forskerne fra instituttet deltager hyppigt i internationale konferencer og forskningssamarbejder. Derudover vælger internationale forskere og studerende i stigende grad at komme til Aarhus for at være en del af vores gode forsknings- og undervisningsmiljø.

Inden for Danmarks grænser anvendes vores ekspertise i praksis, når vi samarbejder med kommuner, ministerier og private virksomheder. Det er desuden vigtigt for os at formidle vores ekspertviden og forskning til den brede offentlighed gennem undervisning, foredrag og presse.


Forskningsbaseret undervisning

På Institut for Statskundskab undervises de studerende af instituttets videnskabelige personale, og undervisningen er altid baseret på den nyeste forskning inden for statskundskaben. Den emne- og metodemæssige bredde i instituttets aktiviteter kombineret med et højt fagligt niveau er baggrunden for, at vore kandidater forlader stedet med en stærk generalistuddannelse, som gør dem eftertragtede på arbejdsmarkedet.

Institut for Statskundskab udbyder følgende uddannelser: