Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder


12.04.2021 | Formidling af ledelsesforskning

Bidrag til ny bog: Betydningen af lederidentitet i offentlige organisationer

Hvem er du som leder, og hvem vil du gerne være som leder? Det er omdrejningspunktet for emnet lederidentitet. Dette har tre af ledelsescenterets forskere skrevet et kapitel om i en ny bog.

12.03.2021 | Formidling af ledelsesforskning

Ny international bog om ledelse og værdier er på gaden nu

Flere af ledelsescenterets forskere har bidraget til en ny international bog, der bærer titlen: "Managing for public service performance: How people and values make a difference". Bogen udfolder, hvorfor, hvornår og hvordan ledelse og resultatskabelse hænger sammen i offentlige organisationer.

Foto: Mads Pieter van Luttervelt

12.03.2021 | Nyheder

Nyt ph.d.-projekt om betydningen af ledertroværdighed

Hvad betyder ledelsesmæssig troværdighed? I et nyt ph.d.-projekt skal ph.d.-stipendiat Mads Pieter van Luttervelt undersøge, hvilken betydning ledertroværdighed har i offentlige organisationer.

Foto: Tim Mossholder, Unsplash

19.02.2021 | Formidling af ledelsesforskning

”Hvem er du leder for”? Ph.d.-afhandling stiller skarp på køn, personlighed og ledelse

Den 29. januar forsvarede Trine Høj Fjendbo sin ph.d.-afhandling med titlen: ”Who do you Lead? The Importance of Employee Gender and Traits in a Leadership Context”. Afhandlingen bidrager med fornyet viden om køn og personlighedstræk samt, hvordan disse forhold knytter sig til ledelse.

Foto: Miguel A. Amutio, Unsplash

19.02.2021 | Nyheder, Formidling af ledelsesforskning

Gør ledelsestræning virkelig en forskel?

Er ledelse noget, man er født til at kunne, eller er det noget, man kan lære? Det er et grundlæggende spørgsmål – både i ledelsesforskningen og for mange ledere. Kan det virkelig betale sig at investere tid og penge i lederudviklingsforløb? Man skal jo bruge tid væk fra organisationen, og hvad nytter det så egentlig for medarbejderne og…

Foto: Christoffer Mouritsen, Unsplash

16.02.2021 | Formidling af ledelsesforskning

Ny forskning: Embedsmænd kan påvirke politiske beslutninger

De folkevalgte politikere skal sætte retningen og træffe beslutningerne. Til at træffe beslutningerne har de brug for et grundlag af viden og information. Det kan politikerne bl.a. få fra embedsværket. Et nyt studie viser, at embedsmænd kan påvirke politiske beslutninger gennem den måde, hvorpå de præsenterer informationen for politikerne.

Foto: Corinne Kutz, Unsplash

09.02.2021 | Nyheder

Virtuelle konferencer i marts: Organisatorisk resiliens og digital ledelsestræning

Marts måned byder på to højaktuelle konferencer med deltagelse af ledelsescenterets forskere.

04.02.2021 | Nyheder

Kære leder: ”Kan du sætte en klar og meningsfuld retning for din organisation?”

Ledelseskommissionen sagde det tydeligt i 2018: ”Alle offentlige ledere skal kunne sætte meningsfuld retning via en klar vision for deres organisation”. Men hvordan mestrer man som leder disciplinen visionsledelse? Det kan du blive klogere på i en ny bog om visionsledelse, der er på gaden nu.

Mads Leth Jakobsen (tv.), Annie Bjørnsig (midten) & Ane-Kathrine Lundberg Hansen (th.)

13.01.2021 | Nyheder

Nye ansigter i ledelsescenteret

Januar 2021 begynder godt for ledelsescenteret. Vi kan nemlig byde velkommen til flere nye ansigter. Annie Bjørnsig og Ane-Kathrine Lundberg Hansen starter som videnskabelige assistenter, mens Mads Leth Jakobsen tiltræder som vicecenterleder til april.

Foto: Santhosh Kumar, Colourbox

08.01.2021 | Formidling af ledelsesforskning

Faglige drøftelser tjener vigtige formål – men rummer også faldgruber

Et nyt studie i det anerkendte tidsskrift JPART undersøger, hvilken rolle faglige drøftelser spiller i hverdagen blandt fagprofessionelle i den offentlige sektor. Studiet bygger på feltarbejde blandt socialrådgivere og familiebehandlere i tre kommunale familieafdelinger. Resultaterne viser, at faglige drøftelser fylder meget i hverdagen og…

Viser resultater 1 til 10 ud af 110

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste