Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder


Mads Leth Jakobsen (tv.), Annie Bjørnsig (midten) & Ane-Kathrine Lundberg Hansen (th.)

13.01.2021 | Nyheder

Nye ansigter i ledelsescenteret

Januar 2021 begynder godt for ledelsescenteret. Vi kan nemlig byde velkommen til flere nye ansigter. Annie Bjørnsig og Ane-Kathrine Lundberg Hansen starter som videnskabelige assistenter, mens Mads Leth Jakobsen tiltræder som vicecenterleder til april.

Foto: Santhosh Kumar, Colourbox

08.01.2021 | Formidling af ledelsesforskning

Faglige drøftelser tjener vigtige formål – men rummer også faldgruber

Et nyt studie i det anerkendte tidsskrift JPART undersøger, hvilken rolle faglige drøftelser spiller i hverdagen blandt fagprofessionelle i den offentlige sektor. Studiet bygger på feltarbejde blandt socialrådgivere og familiebehandlere i tre kommunale familieafdelinger. Resultaterne viser, at faglige drøftelser fylder meget i hverdagen og…

Foto: Nikhita Singhal, Unsplash

07.12.2020 | Formidling af ledelsesforskning

Små økonomiske tilskyndelser kan forbedre implementering af politik

Et nyt studie på folkeskoleområdet viser, at selv små økonomiske tilskyndelser kan forbedre skolernes implementering af en ny politik. Selvom den økonomiske gevinst ligger på skoleniveau, medvirker gevinsten til at forbedre implementeringen blandt lærerne.

03.12.2020 | Formidling af ledelsesforskning

Ledelsesudvikling der bærer frugt – træning i verbal anerkendelse

Kan ledelsestræning resultere i en mere aktiv ledelse, der i højere grad bliver set og opfattet af medarbejderne? Et nyt studie viser, at træningen faktisk forbedrer de offentlige lederes evne til at komme ud over rampen med den positive feedback.

02.12.2020 | Nyheder

Ny medarbejder i ledelsescenteret

Den 23. november 2020 startede Daniel Gregersen som ny videnskabelig assistent i ledelsescenteret.

Foto: AU foto

10.11.2020 | Nyheder

Ny professor i sundhedsledelse

Christian Bøtcher Jacobsen er ansat som professor i sundhedsledelse fra 1. november 2020. Professoratet er tilknyttet en bevilling fra Novo Nordisk Fonden, som skal styrke og udvikle forskningen i ledelse i sundhedsvæsenet.

Foto: Djøf Forlag

06.11.2020 | Nyheder

Ny bog om distribueret ledelse er ude nu

Den 16. november udkommer bogen ”Distribueret ledelse i den offentlige sektor”. Den bidrager med solid viden om, hvordan ledere og medarbejdere kan samarbejde om at løse ledelsesopgaver. Bogen fremhæver en række opmærksomhedspunkter, som ledere og medarbejdere kan have blik for, når de vil arbejde med distribueret ledelse i deres egen organisation.

Foto: Søren Thomsen, Colourbox

22.10.2020 | Formidling af ledelsesforskning

Ny forskning på folkeskoleområdet: Hvordan reagerer forældre på resultatinformation?

Hvordan ville du reagere, hvis du fik at vide, at karaktergennemsnittet på dit barns skole lå under gennemsnittet i kommunen? Et nyt dansk studie undersøger, hvad resultatinformation om folkeskolerne betyder for forældrene.

Foto: Thought Catalog, Unsplash

16.09.2020 | Formidling af ledelsesforskning

”Er Adam på vej ud i noget skidt?” Ny forskning om læreres reaktioner på bekymrende elevadfærd

I hvor høj grad kan offentligt ansatte med borgerkontakt bidrage til at løse opgaver på tværs af den offentlige sektor? Hvordan kan folkeskole- eller gymnasielærere fx støtte og hjælpe elever på baggrund af bekymrende adfærd? Den bekymrende adfærd kan fx være, hvis en elev viser tegn på religiøs ekstremisme. Et nyt studie af danske og britiske…

Foto: Colourbox.dk, Sara Sandahl

15.09.2020 | Nyheder

Studentermedhjælpere søges – vær med til at styrke offentlig ledelse

Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse søger studentermedhjælpere. Vi søger yngre studerende til at medvirke til opgaver på forskningsprojekter og formidlingsaktiviteter. Du kan være på 3. eller 5. semester. Centrets vision er at bidrage til en endnu bedre offentlig sektor, ved at skabe, dele og anvende forskningsbaseret viden om…

Viser resultater 1 til 10 ud af 102

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste