Ledelsescenteret bidrager til ny udgave af grundbog om offentlig forvaltning
I den seneste udgave af grundbogen ”Offentlig Forvaltning – et politologisk perspektiv” bidrager flere forskere fra Kong Frederiks Center for Offentlig Ledelse – ligesom i tidligere udgaver – til kapitler om bl.a. offentlig styring og koordination, organisationsteori og offentlig ledelse. Kapitlerne trækker både på teorier og praksiseksempler.
Mads Leth Jakobsen, vicecenterleder og lektor ved Kong Frederiks Center for Offentlig Ledelse, bidrager til et kapitel om bureaukrati, hierarki og embedsrollen, der bl.a. kaster lys over, hvordan den moderne embedsrolle også kræver politisk tæft. Mads har skrevet kapitlet sammen med Martin Bækgaard og Amalie Trangbæk.
Mads har også skrevet et kapitel sammen med Christian Bøtcher Jacobsen, professor ved Kong Frederiks Center for Offentlig Ledelse. Dette kapitel giver en grundig indføring i offentlig styring og koordination og beskriver fx de styringsinstrumenter som bruges – og hvilke begrænsninger, der er forbundet med dem.
Organisationsteoriens bidrag til forståelsen af den offentlige forvaltning bliver beskrevet i et kapitel af Poul Aaes Nielsen, lektor ved Kong Frederiks Center for Offentlig Ledelse, i samarbejde med Thomas Pallesen. Ét af organisationsteoriens bidrag er ifølge forfatterne, at den kan stille skarpt på de muligheder og begrænsninger, som organisationers omgivelser giver.
Der er naturligvis ingen forvaltning uden de offentligt ansatte, og her beskriver Anne Mette Kjeldsen, lektor ved Kong Frederiks Center for Offentlig Ledelse, bl.a. hvad der ifølge eksisterende teorier kan være kilder til motivation hos offentligt ansatte. Det gør hun i samarbejde med professor og centerleder Lotte Bøgh Andersen.
Lotte har også i samarbejde med Simon Calmar Andersen og Caroline Howard Grøn skrevet et kapitel om centerets kerneområde, nemlig offentlig ledelse. Kapitlet præsenterer bl.a. læseren for skellet mellem ledelse som management og ledelse som lederskab. Herunder beskrives tilgange til lederskab, som du også kan læse mere om i centerets vidensbase: visionsledelse, anerkendelse, distribueret ledelse og faglig ledelse.
Bogen er redigeret af Jens Blom-Hansen, Peter Munk Christiansen, Thomas Pallesen samt Søren Serritzlew og udgivet på Hans Reitzels Forlag. Du kan læse mere om bogen på forlagets hjemmeside.