Ledelsescenterets internationale samarbejde understøtter viden om god offentlig ledelse
Ledelsescenteret har igen bidraget til den årlige EGPA-konference (European Group for Public Administration). Konferencen, som i år foregik i Athen, er en årlig samling af forskere og praktikere inden for offentlig forvaltning og offentlig ledelse i Europa. Fra ledelsescenteret bidrog i alt ni personer. Hør mere fra to af dem, som beskriver hvorfor centerets internationale samarbejde er vigtigt for at lykkes med at skabe viden om god offentlig ledelse.
En af deltagerne fra ledelsescenteret var ph.d.-studerende Anne Sofie Glasdam Jensen. Hun forklarer:
”Det har været utroligt givende at deltage. Det har styrket mit projekt, og jeg har fået opbygget et netværk med internationale eksperter inden for mit område. På konferencen præsenterede jeg mit projekt, som fokuserer på, hvordan ledelse kan bidrage til at styrke det tværprofessionelle samarbejde i sundhedssektoren. Konferencen gav mig en enestående mulighed for at afprøve mine idéer i en international kontekst, og jeg modtog virkelig god feedback fra flere af de mest prominente forskere på området.”
At de internationale perspektiver bidrager til centerets forskning – og dermed til viden om god offentlig ledelse til gavn for danske offentlige ledere – giver Anne Sofie endnu et eksempel på:
”I mit projekt beskæftiger jeg mig blandt andet med betydningen af psykologisk tryghed blandt medarbejdere. Dette er et område, hvor vores hollandske kollegaer er førende. De har fx forsket i sammenhængen mellem inkluderende ledelse og psykologisk tryghed. Deres forskning har givet mig en dybere forståelse af de nyeste tendenser og udviklinger inden for forskningen om psykologisk tryghed. Den forståelse kommer på sigt danske offentlige ledere til gavn, fordi det forhåbentligt bliver endnu tydeligere, hvilken rolle psykologisk tryghed spiller for tværprofessionelt samarbejde.”
En af de mere erfarne forskere, som deltog på konferencen, er centerleder og professor Lotte Bøgh Andersen. Hun supplerer:
”Konferencer som denne giver os en unik mulighed for at styrke kvaliteten af den viden, vi skaber sammen med praktikerne, via det internationale forskningssamarbejde. Som center er vi en del af et større internationalt forskningsfællesskab, hvor vidensdeling og samarbejde er i fokus. Dette netværk giver os mulighed for at følge med i, hvad der rører sig i forskningsmiljøet og at være på forkant med at bringe nye udviklinger og tendenser i spil i forhold til danske ledelsespraktikere.”
Lotte kommer desuden med et konkret eksempel på, hvordan de internationale eksperters bidrag på sigt kommer danske offentlige ledere til gavn:
”Gennem de internationale eksperters feedback fik vi fx en bedre forståelse for, hvorfor forskellige typer organisationsudvikling påvirker lederidentiteten forskelligt. Det kommer danske offentlige ledere til at nyde godt af, når de i fremtiden får et bedre forskningsbaseret grundlag for at vælge mellem udvikling fokuseret på retningssætning, motivation eller deling af ledelsesopgaver.”