Identitet handler om, hvordan vi opfatter os selv. Dermed handler lederidentitet om, at man som leder sig sig selv som en, der bl.a. tager ansvar for helheden og sikrer koordination og opbakning. Lederidentiteten kan med fordel kombineres med en faglig identitet som fx lærer, sygeplejerske eller læge.
02.06.20 | Af Anders Valentin Bager og Christian Nyvang Qvick
Nogle ledere fremstår karismatiske – andre gør ikke. Nogle ledere har en stærk faglig identitet, andre har en stærk lederidentitet. Og lederes personlighed varierer også. Karisma, identitet og personlighed betyder noget for at udøve ledelse. Men hvordan arbejder du som leder med det? Bliv klogere her.
15.03.19 | Af Christian Nyvang Qvick og Marie Høstrup
Offentlige ledere skal kunne sætte en meningsfuld retning via en klar vision. Det lyder enkelt, men visionsledelse er en af de sværeste ledelsesformer. For hvad er egentlig visionsledelse? Hvorfor bør du som offentlig leder interessere dig for det, og hvilke faldgruber skal du være opmærksom på, når du udøver visionsledelse? Det kan du blive klogere på her.
September 2020 | Af Lars Dahl Pedersen, Nanna Thomsen og Kathe Udengaard Elbæk
En opdateret undersøgelse af ledende overlægers karakteristika, ledelsesrolle, lederidentitet og ledelsesvilkår. Herudover nye perspektiver om håndtering af COVID-19 situationen, medarbejderinddragelse og stress.
Juni 2019 | Af Lars Dahl Pedersen, Nanna Thomsen, Mickael Bech, Mathilde Cecchini og Christian Bøtcher Jacobsen
En undersøgelse af ledende overlægers karakteristika, ledelsesrolle, lederidentitet og ledelsesvilkår.