Aarhus Universitets segl

Podcasts om ledelse

Brinkmanns briks: Det er ledelsens skyld - det hele!

Professor og centerleder Lotte Bøgh Andersen er gæst i denne udgave af ’Brinkmanns briks’, som handler om ledelse. Vært på programmet er Svend Brinkmann, op beskrivelsen på episoden lyder sådan her:

Jeg synes egentlig ledere får skyld for lige lovligt meget. Måske er det mellemlederen i min mave, der forsøger at finde lidt syndsforladelse. I dag finder jeg ud af om det faktisk er ledelsens skyld, når det sejler på arbejdspladsen? Hvad kan vi give lederen skylden for med god samvittighed?

Podcasten er produceret af DR.

Politikerne skal enes

”Hvis politikerne ikke får dannet en fælles retning, kan byrådets ledelse af resten af kommunen blive en meget utydelig retningsgiven eller en slingrekurs”.

Sådan siger Lotte Bøgh Andersen i det sidste af fire afsnit om kommunalpolitisk lederskab i podcasten Vi nørder valg

Podcasten er produceret af https://www.kommunen.dk/  

Ledelse fra hjemmekontoret - et år med Corona

Det handler om mere end robusthed og overlevelse for lederne, når organisationen rammes af drastiske forandringer. Det handler også om fortsat at leve op til målsætninger og at levere visioner og motivation. Men hvordan gør man det midt i en krise og på distancen? Det fortæller professor Lotte Bøgh Andersen og ph.d.-stipendiat Mathilde Winsløw om i denne podcast.

Corona-special#1 - Ledelse i en coronatid

Hvordan kan man som leder holde sammen på sin arbejdsplads og sine medarbejdere, når medarbejderne pga. corona-krisen ikke er fysisk samlet? Og hvad sker der, når vi vender tilbage til jobbet? I denne podcast medvirker professor Lotte Bøgh Andersen, Institut for Statskundskab, og professor Winni Johansen, Institut for Virksomhedsledelse.

Vov at Vide #2 - Sådan bliver du en bedre leder

En god leder kan få medarbejderne til at yde deres bedste ved at opstille fælles visioner for organisationen og få de ansatte til at arbejde sammen mod fælles mål. Når medarbejderne samarbejder og yder deres ypperste for at bidrage til det fælles mål, er resultatet en bedre og mere effektiv offentlig sektor til glæde for os alle sammen.

Hvad er god ledelse 1 - Søløveprincippet

Nogle ledere er bare bedre end andre ledere. Men hvad gør en leder til en god leder? Professor Lotte Bøgh Andersen, Institut for Statskundskab, og centerleder på Kong Frederiks Center for Offentlig Ledelse på Aarhus BSS, fortæller i dette afsnit om forskellige ledelsesformer.

Hvad er god ledelse 2 - Public service som motivation

Hvordan påvirker forskellige former for ledelse medarbejdernes motivation? Det forklarer leder af Kong Frederiks Center for Offentlig ledelse, professor i statskundskab, Lotte Bøgh Andersen, i dette afsnit.

Hvad er god ledelse 3 - Træn dit lederskab

En god leder holder sig i form ved at træne sit lederskab. Træning giver mere aktive ledere, og aktiv ledelse giver bedre resultater. Hør lektor Anne Bøllingtoft, Institut for Virksomhedsledelse ved Aarhus BSS, fortælle om ledelsestræning, der virker.

Hvad er god ledelse 4 - Motivér dine medarbejdere

Motiverede medarbejdere skaber resultater. Men hvordan kan lederen arbejde med sine medarbejderes motivation? Og skal man det? Lektor i statskundskab ved Aarhus BSS, Christian Bøtcher Jacobsen fortæller i denne podcast om, hvordan man kan arbejde med motivation.

Hvad er god ledelse 5 - Del ud af dit lederskab

Invitér medarbejderne med ind i ledelsesrummet, siger lektor i arbejds- og organisationspsykologi Thomas Faurholt Jönsson, Psykologisk Institut, og forklarer i denne podcast, hvordan man som leder håndterer det.