At være leder på distancen blev pludeslig meget relevant for mange offentlige ledere, da corona blev en del af vores hverdag tilbage i marts 2020. Distanceledelse handler dog ikke kun om fysisk distance; det handler også om kommunikationsfrekvensen og den mentale distance.
22.10.20 | Af Mathilde Winsløw Albertsen og Caroline Howard Grøn
Med COVID-19 blev mange offentlige lederes job ændret markant fra den ene dag til den anden, og natten over måtte de forvandle sig til digitale distanceledere. Fra at have været undtagelsen blev hjemmearbejde og ledelse via digitale medier reglen. Det varer ikke ved, men det er heller ikke nyt. Denne artikel ser nærmere på, hvad vi allerede ved om digital distanceledelse, og hvordan man som leder kan arbejde effektivt med det – også når hverdagen er genetableret.
Artiklen er fra temanummeret "Krise- og distanceledelse – råd og værktøjer" i tidskriftet Ledelse i morgen.
07.05.20 | Af Anders Valentin Bager og Christian Nyvang Qvick
Med coronakrisen er rammebetingelserne med ét blevet ændret for at udøve offentlig ledelse. Tre fokuspunkter kan hjælpe dig som leder med at skabe resultater i en krisetid: medarbejdermotivation, distanceledelse og omdømmeledelse.
Det handler om mere end robusthed og overlevelse for lederne, når organisationen rammes af drastiske forandringer. Det handler også om fortsat at leve op til målsætninger og at levere visioner og motivation. Men hvordan gør man det midt i en krise og på distancen? Det fortæller professor Lotte Bøgh Andersen og ph.d.-stipendiat Mathilde Winsløw om i denne podcast.
Hvordan kan man som leder holde sammen på sin arbejdsplads og sine medarbejdere, når medarbejderne pga. corona-krisen ikke er fysisk samlet? Og hvad sker der, når vi vender tilbage til jobbet? I denne podcast medvirker professor Lotte Bøgh Andersen, Institut for Statskundskab, og professor Winni Johansen, Institut for Virksomhedsledelse.