27.04.2022 | ANDERS VALENTIN BAGER
(Opdateres løbende)
Den 16. til 19. juni løber Folkemødet af stablen, og her deltager Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse med følgende hold:
Ledelsescenteret er selv vært for disse to arrangementer på årets Folkemøde:
Tid: Torsdag, den 16. juni, kl. 17.00-17.45
Sted: Aarhus Universitets forskningsskib Aurora
Den fællesoffentlige ledelsesevaluering er et værktøj, der har sat ledelsesevaluering på dagsordenen. Værktøjet er udviklet til offentlige organisationer, og ambitionen er at skabe bedre ledelse gennem evalueringer.
Du kommer til at møde forskerne bag værktøjet og en af de ledere, der har prøvet evalueringen. Det kan gøre dig klogere på, hvad ledelsesevaluering kan - og ikke kan – bruges til, og hvordan man som leder/organisation kan arbejde med evalueringer som en vej til bedre ledelse.
Til eventet møder du:
Program:
Tid: Lørdag den 18. juni, kl. 10.15-11.15
Sted: Aarhus Universitets forskningsskib Aurora
Politisk ledelse er også offentlig ledelse, og muligheden for at lykkes, hænger tæt sammen med samspillet med de administrative topledere. Hovedspørgsmålene for dette arrangement er: Hvordan kan politikere og ansatte ledere lykkes bedre med at skabe værdi for borgere og samfund via bedre ledelse? Hvordan fungerer samspillet mellem den politiske og den administrative ledelse?
Det undersøger vi via helt ny forskning kombineret med erfaringer fra dygtige og erfarne politiske og administrative ledere. Dialog med deltagerne bliver også et centralt element, når vi sammen udvikler vores forståelse af, hvordan ledelse i samspillet mellem politikere og embedsmænd kan blive endnu bedre. Herunder diskuterer vi eksempler fra kommunerne, regionerne og staten, ligesom vi også præsenterer helt ny forskning om samspillet mellem embedsværket og politikere.
Til arrangementet kommer du til at møde:
Ledelsescenteret bidrager også til andre arrangementer på Folkemødet. Det drejer sig om følgende begivenheder:
Tid: Torsdag den 16. juni, kl. 13.30-14.00
Sted: F22 - Information
Rigsretssagen mod Inger Støjberg, skandalen i FE og sagen om den ulovlige aflivning af mink har endnu en gang sat gang i debatten om det danske embedsværk. Og endnu en gang skal et udvalg undersøge samspillet mellem embedsmænd og politikere. Informations Anton Geist tager debatten om det danske embedsværk med Amalie Trangbæk, der under arbejdet med sin ph.d.-afhandling fik lov at følge danske departementschefer i deres hverdag, og forhenværende departementschef i Beskæftigelsesministeriet Jakob Jensen, der har blandet sig i debatten med en opsigtsvækkende kronik under overskriften »Stop klapjagten på embedsværket. Den er blevet en blodrus, der gør mere skade end gavn«.
Tid: Torsdag den 16. juni, kl. 13.30-14.15
Sted: C31 - Ledelsesscenen
Niels Højberg, ledelsesrådgiver og -ekspert i ledelsescenteret deltager i arrangementet "Fremtidens ledere - hvad skal de kunne?", som bliver arrangeret af Mercuri Urval.
Tid: Torsdag den 16. juni, kl. 18.00-18.45
Sted: Teltet Faktaboksen, J19 på Kæmpestranden
Hvordan skal kommunerne styres og ledes? Lær af såvel forskning som inspirerende praksiseksempler.
Med afsæt i Aarhuskompasset, som er Aarhus Kommunes nye forståelsesramme, præsenterer professor ved VIVE og AU, Lotte Bøgh Andersen, ny viden om kommunernes styring og ledelse. Derefter får vi perspektiver fra Martin Østergaard Christensen og Ina Bøge Eskildsen, der som hhv. stadsdirektør og tovholder for processen har bidraget på forskellig vis til den nye forståelsesramme. Derefter breder vi diskussionen ud og trækker på publikums erfaringer med nye ledelses- og styringsformer.
Kom og bidrag til at udvikle nye vinkler på kommuners styring og ledelse og hør bidrag fra:
Tid: Fredag den 17. juni, kl. 11.00-11.45
Sted: F7 - Kommunernes Telt
Folk kalder det for vilde problemer. Arbejdskraftsmangel. Succesfuld digital transformation. Psykisk mistrivsel. Meningsfuld borgerinddragelse. Kommunal frisættelse. Mobilisering til klimahandling. Genforhandling af samfundskontrakten med borgerne. Vi ved, at udfordringer ikke løses i de arenaer hvor de er opstået, eller med de værktøjer, som de er skabt med. Derfor tillader vi os at tænke forfra, omstille – genstarte den kommunale ledelse. Den årlige konference for kommunale ledere ’Ledertræf’ (31/10) gæster i år folkemødet, og du er inviteret med til forpremiere, når vi trykker på den store genstart knap. Sammen med topledere, forskere og ledelseseksperter træder vi et skridt tilbage og spørger: Hvordan tænker vi ledelse af de vilde problemer forfra? Hvad er det egentligt vi skal tænke anderledes om? Kom og vær med når topforsker Lotte Bøgh Andersen, reformkommisionsformand Nina Smith og kommunaldirektør Christine Brochdorf træder ind på vores debatarena – og genstarter!
Tid: Fredag den 17. juni, kl. 14.00-15.00
Sted: TBA
Niels Højberg, ledelsesrådgiver og -ekspert i ledelsescenteret deltager i arrangementet "Sammenhæng i patientforløb – og Sundhedsklyngerne". Region Midtjylland står bag arrangementet.
Tid: Fredag den 17. juni, kl. 16.30-17.15
Sted: TBA
Niels Højberg, ledelsesrådgiver og -ekspert i ledelsescenteret deltager i arrangementet "Politik og Forvaltningssamspil", som bliver arrangeret af Mercuri Urval.
Tid: Fredag den 17. juni, kl. 13.30-14.00
Sted: F22 - Information
Samtale med formand for Danmarks Frie Forskningsfond og professor ved DTU Maja Horst, samt de to finalister ved dette års Ph.d. Cup Amalie Trangbæk og Amani Meaidi. De tre vil diskutere, hvad god forskningsformidling er, betydningen af den, og hvordan man med præcis formidling skaber bred interesse for sit forskningsfelt.
Tid: Fredag den 17. juni, kl. 18.00-19.00
Sted: Teltet Faktaboksen, J19 på Kæmpestranden
Siden valget i november har kommuner (og regioner) onboardet de nye politikere. Hør, hvordan det gik.
Politisk ledelse er en vigtig, men svær disciplin. Det kræver en enorm indsats fra både politikerne selv og embedsværket at sikre, at de nye kommunalbestyrelser og regionsråd kommer godt i gang. VIVE og Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse har i samarbejde med Kommunaldirektørforeningen undersøgt, hvordan det er foregået efter valget i november 2021. Baseret på denne nye viden fokuserer vi på erfaringerne fra såvel topembedsmænd som politikerne selv.
Bidrag med dine erfaringer med onboarding af politikere og lær af andre: