Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Om centeret

Forskningsprojekter

Vidensbase

Nyheder

Mads Leth Jakobsen (tv.), Annie Bjørnsig (midten) & Ane-Kathrine Lundberg Hansen (th.)

13.01.2021 | Nyheder

Nye ansigter i ledelsescenteret

Januar 2021 begynder godt for ledelsescenteret. Vi kan nemlig byde velkommen til flere nye ansigter. Annie Bjørnsig og Ane-Kathrine Lundberg Hansen starter som videnskabelige assistenter, mens Mads Leth Jakobsen tiltræder som vicecenterleder til april.

Foto: Santhosh Kumar, Colourbox

08.01.2021 | Formidling af ledelsesforskning

Faglige drøftelser tjener vigtige formål – men rummer også faldgruber

Et nyt studie i det anerkendte tidsskrift JPART undersøger, hvilken rolle faglige drøftelser spiller i hverdagen blandt fagprofessionelle i den offentlige sektor. Studiet bygger på feltarbejde blandt socialrådgivere og familiebehandlere i tre kommunale familieafdelinger. Resultaterne viser, at faglige drøftelser fylder meget i hverdagen og…

Foto: Nikhita Singhal, Unsplash

07.12.2020 | Formidling af ledelsesforskning

Små økonomiske tilskyndelser kan forbedre implementering af politik

Et nyt studie på folkeskoleområdet viser, at selv små økonomiske tilskyndelser kan forbedre skolernes implementering af en ny politik. Selvom den økonomiske gevinst ligger på skoleniveau, medvirker gevinsten til at forbedre implementeringen blandt lærerne.

03.12.2020 | Formidling af ledelsesforskning

Ledelsesudvikling der bærer frugt – træning i verbal anerkendelse

Kan ledelsestræning resultere i en mere aktiv ledelse, der i højere grad bliver set og opfattet af medarbejderne? Et nyt studie viser, at træningen faktisk forbedrer de offentlige lederes evne til at komme ud over rampen med den positive feedback.


Abonnér på centerets nyhedsbrev