Aarhus Universitets segl

Adjunkt fra ledelsescenteret vinder pris for sin forskning

Den 2. marts blev HR-forskerpriserne uddelt på årets HR-konference Cranet, og her blev adjunkt i ledelsescenteret Clara Siboni Lund belønnet med prisen som årets ’upcoming’ HR-forsker. 

  

07.03.2023 | ANDERS VALENTIN BAGER

I maj 2022 forsvarede Clara Siboni Lund sin ph.d.-afhandling om faglig ledelse i offentlige organisationer. Et lille år senere står hun som modtager af upcoming HR-forskerprisen, der er en pris, som sigter mod at belønne forskere tidlig i deres karrierer. Prisen modtager Clara for sin forskning i, hvordan ledere kan lede deres medarbejderes faglighed.  

Om prismodtagelsen udtaler Clara Siboni Lund: 

»Jeg er meget glad for anerkendelsen - især fordi den kommer fra praktikerne selv. Det giver rigtig god motivation til at forske videre i, hvordan faglige ledelse kan udøves og organiseres, så det bidrager til resultatskabelsen i praksis.«
 

Om prisen

HR-forskerprisen blev stiftet i 2022 af NOCA, CBS Executive Fonden og Institut for Organisation på Copenhagen Business School med det formål at synliggøre HR-relevant forskning fra et bredt udsnit af videnskabelige fagfelter. 

Kilde: https://www.noca.dk/hr-forskerprisen/  

Billeder fra konferencen og prisoverrækkelsen

  

  

Claras forskning fokuserer i høj grad på faglig ledelse, og om forskningsfeltet forklarer Clara: 

»Faglig ledelse handler om at facilitere og indfri en fælles forståelse af faglig kvalitet. Rigtig mange offentlige ledere har fagprofessionelle medarbejdere som fx folkeskolelærere eller sygeplejersker. Disse medarbejdere er kendetegnet ved at have faglig viden og ikke mindst faglige normer, der foreskriver, hvordan de skal handle faglig korrekt ude i folkeskoleklasserne eller på sengeafsnittene. For offentlige ledere er det en gave at have fagprofessionelle medarbejdere med høj faglighed, men det kan også være en udfordring, hvis der er forskellige forståelser af, hvad faglig kvalitet er. Og det er her, at min forskning i faglig ledelse kommer i spil.«
 

Uddrag af Claras forskning

Clara Siboni Lunds forskning i faglig ledelse inkluderer bl.a. nedenstående publikationer: 

Se mere her om Claras forskning her

  

Med prisen følger 10.000 kr. Den anden HR-forskerpris gik til Tina Øllgaard Bentzen, der er lektor på Roskilde Universitet.

  

Bliv klogere på faglig ledelse den 23. maj På årets ledelseskonference den 23. maj i København afholder Clara Siboni Lund en session om faglig ledelse.