Aarhus Universitets segl

Verbal anerkendelse

Verbal anerkendelse handler om, at du som leder giver konkret og betinget positiv feedback knyttet til dine medarbejderes gode indsatser og/eller resultater.

    


Artikler

Ledelsestræning: Det er ikke altid lige nemt

10.09.21 Af Anne Mette Kjeldsen, Anders Valentin Bager og Lotte Bøgh Andersen

Der er ofte et stykke vej fra din egen opfattelse af din ledelse og til medarbejdernes opfattelse af din ledelse. Men her kan ledelsestræning heldigvis give en hjælpende hånd. Dog er nogle ledelsesformer nemmere at træne end andre. Fx viser nyt studie, at du med ledelsestræning nemmere kan komme ud over rampen med din verbale anerkendelse end med distribueret ledelse. Læs mere her.Hvad gør vi med al den stress? God ledelse er kun en del af løsningen

17.06.19 | Af Christian Nyvang Qvick

Danskerne er stressede – både medarbejdere og ledere. Men hvorfor? Forskere og eksperter gav deres bud på Folkemødet: Ubalancer i jobbet, mangelfuld ledelse og dårlige ledelsesmæssige rammevilkår til at håndtere stress.


Kronik: Al den snak om dårlig ledelse - men hvad er god ledelse egentlig?

18.05.19 | Af Anne Mette Kjeldsen, Christian Bøtcher Jacobsen, Ellen Wanned Hall, Lotte Bøgh Andersen og Mickael Bech

Dårlig ledelse giver stress, frustrerede medarbejdere, flere sygedage og dårlige resultater for borgerne. God ledelse kan derimod få organisationen til at lykkes bedre, samtidig med at medarbejderne trives. Det handler om at sætte en tydelig retning og skabe resultater sammen med og via andre, hvilket imidlertid er lettere sagt end gjort.


6 faldgruber i verbal anerkendelse

11.03.19 | Af Christian Nyvang Qvick

Verbal anerkendelse som ledelsesstrategi fremmer medarbejdernes motivation og engagement. Men du kan også glide i den anerkendende bananskræl, hvis du ikke har blik for de faldgruber, verbal anerkendelse rummer.


Sådan påvirker ledelse patientbehandling og dødelighed i sundhedsvæsenet

15.01.19 | Af Christian Bøtcher Jacobsen, Rebecca Risbjerg Nørgaard og Mathias Rask Østergaard-Nielsen

Der er evidens for, at ledelse direkte kan påvirke patienters behandling, dødelighed og tilfredshed i sundhedsvæsenet.


3 måder at lede på, som motiverer dine medarbejdere

14.05.2018 | Af Lotte Bøgh Andersen og Christian Nyvang Qvick

Der er groft sagt tre måder at motivere offentligt ansatte i deres daglige arbejde på. Og lederne har tilsvarende tre typer ledelse, de kan bruge til at motivere med. Bliv klogere på, hvordan det hænger sammen. To eksperter fra Kong Frederiks Center for Offentlig Ledelse på Aarhus Universitet, der åbner i næste uge, forklarer.

Videoer

Verbal anerkendelse Med Lotte Bøgh Andersen
Anerkendelse Med Anne Bøllingtoft og Christian Bøtcher Jacobsen

Podcasts

Hvad er god ledelse 1 - Søløveprincippet

Nogle ledere er bare bedre end andre ledere. Men hvad gør en leder til en god leder? Professor Lotte Bøgh Andersen, Institut for Statskundskab, og centerleder på Kong Frederiks Center for Offentlig Ledelse på Aarhus BSS, fortæller i dette afsnit om forskellige ledelsesformer.