Aarhus Universitets segl

To nye organisationskonsulenter i ledelsescenteret

I februar måned byder vi i Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse velkommen til Laura Bundgaard og Jacob Frost Hansen, der er ansat som organisationskonsulenter i ledelsescenteret.

Jacob Frost Hansen (tv.) og Laura Bundgaard (th.) Foto: Anders Valentin Bager

Laura Bundgaard og Jacob Frost Hansen skal begge bidrage på VUOS-projektet, som er et af ledelsescenterets store, igangværende forskningsprojekter. VUOS-projektet står for ”Værdiskabende udvikling af organisatorisk samspil”. Projektets formål er at undersøge effekterne af tre forskellige udviklingsforløb for både ledere og medarbejdere blandt tre forskellige faggrupper i den offentlige sektor. 

Laura Bundgaard er cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet. I løbet af kandidatuddannelsen i statskundskab har Laura været i praktik i konsulentvirksomheden Marselisborg Consulting. Derudover er Laura et kendt ansigt i ledelsescenteret, fordi hun i studietiden har været ansat som forskningsmedarbejder i centeret. Her har hun bl.a. bidraget til antologien Research Handbook on HRM in the Public Sector, der er blevet udgivet i december 2021. Laura Bundgaard har sammen med Christian Bøtcher Jacobsen og Ulrich Thy Jensen skrevet kapitlet: ”Leadership in the public sector: concepts, context and outlooks”. Om ansættelsen i ledelsescenteret fortæller Laura: 

”Jeg ser meget frem til fortsat at være en del af ledelsescenteret og bidrage til det vigtige arbejde med at udvikle offentlige organisationer både gennem arbejdet med ledelsesformidling og i dialogen med praktikere”. 

Jacob Frost Hansen er ligeledes cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet. Jacob har i løbet af sin kandidatuddannelse også været i praktik i konsulentvirksomheden Marselisborg Consulting. Jacob har sin studietid haft en stilling som studentermedhjælper hos afdelingen for Kvalitet og Forskning hos Region Syddanmark. I denne stilling arbejdede han bl.a. med politisk betjening og analyser inden for hospitalsvæsenet i regionen. Om ansættelsen i ledelsescenteret fortæller Jacob:

”Jeg glæder mig vildt meget til at sætte mine teoretiske kompetencer i spil i en praksisnær kontekst, hvor jeg skal være med til at styrke ledelse indenfor den offentlige sektor. En ting er at læse og forstå teorierne bag god offentlig ledelse; noget helt andet er at sætte det i spil i praksis. Det bliver spændende, udfordrende og lærerigt”.