Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ledelsestræning

Nyheder og artikler

Gør ledelsestræning virkelig en forskel?

19.02.21 Af Anders Valentin Bager

Er ledelse noget, man er født til at kunne, eller er det noget, man kan lære? Det er et grundlæggende spørgsmål – både i ledelsesforskningen og for mange ledere. Kan det virkelig betale sig at investere tid og penge i lederudviklingsforløb? Man skal jo bruge tid væk fra organisationen, og hvad nytter det så egentlig for medarbejderne og organisationen?

Ledelsestræning: Det er ikke altid lige nemt

10.09.21 Af Anne Mette Kjeldsen, Anders Valentin Bager og Lotte Bøgh Andersen

Der er ofte et stykke vej fra din egen opfattelse af din ledelse og til medarbejdernes opfattelse af din ledelse. Men her kan ledelsestræning heldigvis give en hjælpende hånd. Dog er nogle ledelsesformer nemmere at træne end andre. Fx viser nyt studie, at du med ledelsestræning nemmere kan komme ud over rampen med din verbale anerkendelse end med distribueret ledelse. Læs mere her.


Ledelsesudvikling der bærer frugt – træning i verbal anerkendelse

03.12.20 Af Anders Valentin Bager, Lotte Bøgh Andersen, Ulrich Thy Jensen, Louise Ladegaard Bro, Stefan Boye og Ronni Laursen

Kan ledelsestræning resultere i en mere aktiv ledelse, der i højere grad bliver set og opfattet af medarbejderne? Et nyt studie viser, at træningen faktisk forbedrer de offentlige lederes evne til at komme ud over rampen med den positive feedback. Og det er vigtigt – både i MUS-samtalen og i hverdagen – fordi det hænger sammen med øget motivation samt lavere sygefravær blandt medarbejderne. Denne artikel ser nærmere på, hvordan skoleledere gennem verbal anerkendelse kan understøtte, at læreren bliver ved med at brænde for arbejdet med eleverne, og hvordan den verbale anerkendelse kan kombineres med andre ledelsesstrategier som fx visionsledelse.

Artiklen er fra temanummeret "Ledelsesudvikling – fokusområder og udfordringer" i tidskriftet Ledelse i morgen.


3 indsigter: Sådan når din visionsledelse ud til medarbejderne

19.06.20 Af Anders Valentin Bager, Lotte Bøgh Andersen, Ulrich Thy Jensen og Louise Ladegaard Bro

Ledelsestræning får i højere grad offentlige ledere til at udøve visionsledelse og nå udover rampen med visionen til medarbejderne sammenlignet med ledere fra den private sektor. Det viser et studie, hvor ledere igennem et år har modtaget ledelsestræning. Læs her om tre centrale indsigter, der styrker din visionsledelse.


Offentlige ledere er bedre til at lære at sætte retning end private ledere

23.08.18 | Af Lotte Bøgh Andersen og Anne Bøllingtoft

Ledere skal udvikle sig, siger Ledelseskommissionen. Men kan de overhovedet det? Og hvad med fordommene om, at private ledere er bedre til at udvikle sig end offentlige ledere? Det bidrager verdens største ledelseseksperiment til at give svar på.

Videoer

Ledere skal udvikle sig Lotte Bøgh Andersen diskuterer i selskab med Kristian Dahl og Claus Elmholdt, hvordan Ledelseskommissionens budskaber kan bringes i spil i praksis

Podcasts

Vov at Vide #2 - Sådan bliver du en bedre leder

En god leder kan få medarbejderne til at yde deres bedste ved at opstille fælles visioner for organisationen og få de ansatte til at arbejde sammen mod fælles mål. Når medarbejderne samarbejder og yder deres ypperste for at bidrage til det fælles mål, er resultatet en bedre og mere effektiv offentlig sektor til glæde for os alle sammen.


Hvad er god ledelse 1 - Søløveprincippet

Nogle ledere er bare bedre end andre ledere. Men hvad gør en leder til en god leder? Professor Lotte Bøgh Andersen, Institut for Statskundskab, og centerleder på Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse på Aarhus BSS, fortæller i dette afsnit om forskellige ledelsesformer.


Hvad er god ledelse 3 - Træn dit lederskab

En god leder holder sig i form ved at træne sit lederskab. Træning giver mere aktive ledere, og aktiv ledelse giver bedre resultater. Hør lektor Anne Bøllingtoft, Institut for Virksomhedsledelse ved Aarhus BSS, fortælle om ledelsestræning, der virker.