Aarhus Universitets logo
English
Med skolereformen i 2013 blev der sat skub i samarbejdet mellem lærere, pædagoger og ledere, og nye former for samarbejde og nye måder at organisere samarbejdet på så dagens lys. Men hvad betyder det for de fagprofessionelles selvopfattelse? Hvordan styrker det deres kompetencer? Og hvilken effekt har det på elevernes trivsel og læring? Med en bevilling på 5 mio. kr. fra AP Møller Fondens folkeskoledonation i ryggen sætter Nationalt Center for…
Borgere kan afværge polarisering og være garanter for fornuftige politiske beslutninger. Det er hovedbudskabet i en artikel fra instituttets professor Rune Slothuus og en række internationale forskerkolleger i tidsskriftet Science.
Folkeskoleelever fra ressourcesvage hjem har stort fagligt udbytte af de nationale test. Men samtidig er det netop de skoler med flest ressourcesvage elever, der er mest tilbøjelige til at vælge testene fra.
Et nyt studie fra Aarhus BSS undersøger, hvordan interesseorganisationer framer deres budskaber i medierne. En viden, der kan gøre os bedre til at gennemskue, hvordan vores opfattelse af emner som SU eller lærernes arbejdstid bliver påvirket af organisationernes ordspin, så vi i sidste ende kan træffe mere oplyste valg.
Et nyt forskningsprojekt i EU-regi skal hjælpe forskningsinstitutioner inden for biovidenskab med at blive bedre til at praktisere såkaldt 'Responsible Research and Innovation'. Målet er at inddrage forskellige samfundsaktører i forskningen, sådan at forskning og fremtidige teknologier er i overensstemmelse med samfundets værdier, behov og forventninger.
Jannik Fenger er kandidatstuderende ved Institut for Statskundskab, Aarhus BSS, og modtager dette års rejselegat. Legatet uddeles hvert år til én kandidatstuderende på hvert af universitetets fakulteter.
I efteråret 2014 begyndte første hold på den tværdisciplinære bacheloruddannelse i Politik og Økonomi. Stine Toft er som den første blevet kandidat og er i dag ansat i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.
En række forskere fra Institut for Statskundskab er bogaktuelle med 2. udgave af lærerbogen 'Offentlig forvaltning - et politologisk perspektiv'. Bogen er redigeret af Jens Blom-Hansen, Peter Munk Christiansen, Thomas Pallesen og Søren Serritzlew.
In his new book, Professor Christoffer Green-Pedersen presents a new model of issue competition among political parties based on a new coding of party manifestos.
Mange studier har konkluderet, at mandlige forskere citeres mere end kvindelige. Men forskere fra Dansk Center for Forskningsanalyse går et spadestik dybere og konkluderer, at der ikke er nogen væsentlig forskel på kønnene. En konklusion, som bør bemærkes på forskningsinstitutionernes ledelseskontorer, mener forskerne bag studiet.
Side 20 af 23
Se omtale af nye bøger, forfattet af forskerne fra Institut for Statskundskab.