Ny bog: "Politisk teori og filosofi"

Den nye bog giver en grundig og sammenhængende introduktion til såvel centrale teorier som en vifte af aktuelle temaer indenfor området.

Grafik til nyhed.
Den nye bog "Politisk teori og filosofi."

Forlaget skriver:

"Nyere politisk teori er et forsøg på at analysere sig frem til principperne for det retfærdige samfund. Den amerikanske filosof John Rawls’ bog A Theory of Justice fra 1971 er et centralt udgangspunkt for traditionen. Konkurrerende samfundsmodeller med en minimalstat som omdrejningspunkt, eller med fokus på fællesskab frem for individuelle rettigheder, blev formuleret som alternativ til Rawls’ socialliberale model. Allervigtigst blev metoder udviklet til systematisk analyse af de konkurrerende værdier vi må overveje, når vi demokratisk drøfter, hvorledes samfundets grundlæggende institutioner skal indrettes. Dette har muliggjort oplysende og nydannende analyser af centrale temaer såsom diskrimination, immigration, og global retfærdighed.

Bogen giver en grundig og sammenhængende introduktion til såvel de centrale teorier som en vifte af aktuelle temaer. Bogens fire forfattere har bidraget bredt til forskningen inden for feltet, og har stor erfaring med at formidle deres viden."

Forfatterne:

Kasper Lippert-Rasmussen, ph.d., professor ved Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet.

Søren Flinch Midtgaard, ph.d., lektor ved Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet.

Lasse Nielsen, ph.d., lektor ved Institut for Kulturvidenskaber, Syddansk Universitet.

Tore Vincents Olsen, ph.d., lektor ved Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet.

Yderligere information:

Djøfs Forlag

Oops, an error occurred! Code: 202405191554497f5698b5