Nyheder

Professor Rune Stubager og de andre medlemmer af Ytringsfrihedskommissionen giver en status på ytringsfriheden i Danmark. Foto: Ashraf Rachid

05.05.2020 | Samfund og politik

Status på ytringsfriheden i Danmark

Ytringsfriheden i Danmark har stor folkelig opbakning, konkluderer Ytringsfrihedskommissionen i en ny betænkning. Vi skal dog huske at værne om den og ikke blot tage den for givet. Professor i statskundskab Rune Stubager er et af personerne bag det store arbejde.

24.04.2020 | Bevillinger

Yderligere 2,4 millioner til forskning i konsekvenser af corona-virus

Professor i statskundskab Michael Pang Petersen ved Aarhus BSS, Aarhus Universitet, har modtaget yderligere 2,4 millioner kroner fra Carlsbergfondet til sin forskning i danskernes adfærd under corona-krisen. Med den nye bevilling bliver det muligt at lave daglige monitoreringer og et early warning-system, som leveres direkte til Statens Serumsinstitut.

Martin Bækgaard Foto: Ingrid Fossum
Søren Serritzlew Foto: Ingrid Fossum

22.04.2020 | Priser

Pris for bedste artikel i JBPA

Martin Bækgaard og Søren Serritzlew vinder pris for bedste artikel udgivet i tidsskriftet Journal of Behavioral Public Administration (JBPA) i 2019.

22.04.2020 | Forskningsnyhed

Ny bog: ”Når embedsmænd lovgiver”

I deres nye bog ”Når embedsmænd lovgiver” viser de fire Aarhus BSS-professorer Jørgen Grønnegård Christensen, Jørgen Albæk Jensen, Peter Bjerre Mortensen og Helene Helboe Pedersen, at det er blevet mere almindeligt med rammelovgivning, som nu under corona-krisen, hvor regeringen udstikker konkrete forbud og påbud til danskerne.

Vi skal ikke forvente, at corona-krisen fører til demokratisk sammenbrud i lande som Danmark, som har et stærkt foreningslandskab og lang tids erfaring med velfungerende folkestyre. Foto: Colourbox

17.04.2020 | Forskningsnyhed

Kriser vælter ikke gamle demokratier

Er gamle demokratier i fare for at bryde sammen i dagens samfund? Nej, siger Jørgen Møller og Svend-Erik Skaaning. Gamle demokratier i Vesten skal nok klare sig. Også gennem kriser, som den vi står i lige nu med corona-virus. Vi har nemlig vænnet os så meget til demokrati som styreform, at vi reelt ikke kan forestille os alternativer. Situationen er dog anderledes i nye demokratier med forholdsvis svage civilsamfund og politiske partier.

Democratic Stability in an Age of Crisis Foto: Oxford University Press

17.04.2020 | Nye bøger

Democratic Stability in an Age of Crisis

Jørgen Møller og Svend-Erik Skaaning står sammen med Agnes Cornell bag bogen “Democratic Stability in an Age of Crisis - Reassessing the Interwar period”, som netop er udkommet på Oxford University Press.

16.04.2020 | Bevillinger

3,4 millioner til forskning i EU’s håndtering af corona-krisen

Derek Beach har fået 3,4 millioner kroner fra Danmarks Frie Forskningsfond til et projekt, som skal udvikle bedre metoder til case-studier. Casene er EU’s håndtering af kriser, som den nuværende foranlediget af corona-virussen.

14.04.2020 | Bevillinger

Tilliden til offentlige myndigheder bliver undersøgt i stort EU-projekt

Hvordan står det til med tilliden til offentlige myndigheder i Europa? Og hvad kan fremme og hæmme tilliden til vores myndigheder? Det skal et stort, nyt forskningsprojekt finde svar på, og Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse er med.

Foto: Oxford University Press

14.04.2020 | Nye bøger

Making Sense of Affirmative Action

Ny bog af Kasper Lippert-Rasmussen udgivet på Oxford University Press.

19.03.2020 | Bevillinger

Ny forskning i konsekvenser af coronavirus

Professor i statskundskab Michael Bang Petersen har fået en bevilling på 25 millioner fra Carlsbergfondet til at forske i borgernes adfærd og konsekvenserne for corona-epidemiens udvikling. Projektet hedder HOPE.

Viser resultater 61 til 70 ud af 536

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste