Photo Routledge

The Epistemology and Morality of Human Kinds

Ny bog af Marion Godman ude nu. Bogen er udgivet på engelsk

04.12.2020 | Ceremoni / åbning

Endelig åbningsceremoni for nyt grundforskningscenter

Aarhus BSS’ grundforskningscenter i diskrimination, CEPDISC, kunne i dag endelig holde åbningsceremoni med besøg af rektor og med direktør i Danmarks Grundforskningsfond med på storskærm.

Grafik: Unslash

03.12.2020 | Forskningsnyhed

Hvad er prisen for et leveår?

Verden har brugt ufatteligt mange ressourcer på at bekæmpe corona. Står prisen mål med gevinsten? CEPDISC blander sig i debatten.

Centerleder Kasper Lippert-Rasmussen Foto: Lars Kruse, AU

03.12.2020 | Forskningsnyhed

Må man ændre sin alder?

Man må allerede skifte køn, men skal det også være muligt at ændre alder? Spørgsmålet involverer en række moralske overvejelser, og ifølge professor i statskundskab Kasper Lippert-Rasmussen er svaret nok nej.

Professor i statskundskab Kim Mannemar Sønderskov. Foto: Ingrid Marie Fossum

19.11.2020 | Bevillinger

Langtidseffekter af ulighed i barndommen

Kim Mannemar Sønderskov modtager 2 millioner fra Spar Nord Fondens Ph.d./Postdoc program 2020 til et projekt om langtidseffekterne af økonomisk ulighed i barndommen.

Lektor Lasse Laustsen, CEPDISC og Institut for Statskundskab, Aarhus BSS. Foto: Simon Andersen Nørredam

12.10.2020 | Videnudveksling

Ind i hovedet på en Trump-vælger

Lasse Laustsen forklarer i podcasten 'Det videnskabelige kvarter', hvordan Donald Trump er den type leder, som mange mennesker instinktivt søger, når de oplever konflikt.

opyright Anders Trærup

28.08.2020 | Arrangement

Workshop om algoritmisk retfærdighed 12-13 november 2020

Deadline for abstracts 8 september