Nicholas Haas får pris for bedste APSA-paper

Adjunkt i statskundskab Nicholas Haas hædres med pris for bedste artikel af American Political Science Association. Artiklen viser, at minoriteter i højere grad forfølger lederpositioner, hvis minoritetssamfundets positive bidrag til nationen er en del af historiefortællingen.

Nicholas Haas Foto: AU
Nicholas Haas Foto: AU

“Jeg er beæret over at modtage denne pris for mit arbejde sammen med Emmy Lindstam. Jeg er meget taknemmelig for den enorme støtte og feedback, projektet modtog fra Aarhus Universitet og kollegerne her, som på ikke ringe måde bidrog til projektets udvikling,” siger adjunkt i statskundskab Nicholas Haas om at modtage prisen.

American Political Science Association hædrer forfatterne med APSA Experimental Research Section’s Best Paper Award 2021 for artiklen “My History or Our History? Historical Revisionism and Entitlement to Lead".

”Vi roser forfatterne for et veludført stykke arbejde. Denne artikel vil give et seriøst bidrag til vores forståelse af den måde, national identitet er konstitueret på, og måden minoritetsgrupper passer ind i den,” lyder det i indstillingen.

Bedømmelseskomiteen er imponeret over forskerduoens innovative surveyeksperiment i Indien og fremhæver, at de adresserer et kritisk og aktuelt spørgsmål i statskundskab.

”I artiklen spørger vi, om den måde, hvorpå en nations historie skildres, har betydning for, hvilke sociale grupper der anses for at være berettigede til at tale på nationens vegne, og hvilke grupper der i sidste ende taler på nationens vegne. Vores resultater tyder på, at inkluderende historiske fortællinger – dem, der understreger minoritetssamfunds positive bidrag til nationen – har potentialet til at øge minoriteters vilje til at forfølge lederroller,” siger Nicholas Haas.

Yderligere info

Oops, an error occurred! Code: 20230922130315211ca32d