Pris for bedste paper til Claire M. Gothreau

Postdoc i statskundskab Claire M. Gothreau modtager Roberta Sigel Award fra International Society of Political Psychology (ISPP) for sit paper om vælgeres syn på kvindelige politikere.

Claire Gothreau Foto: Privat
Claire Gothreau

Claire M. Gothreau modtager en Roberta Sigel Early Career Scholar Paper Award for sit paper “Do Citizens Discriminate Against Women Candidates? Evidence from a 20-Country Conjoint Study”, som hun har skrevet sammen med lektor i statskundskab Lasse Laustsen. Prisen uddeles af International Society of Political Psychology (ISPP).

Det prisvindende paper undersøger vælgeres syn på kvindelige (og mandlige) politiske kandidater. Forskerne viser, at til trods for underrepræsentation på politiske poster, så foretrækker vælgerne generelt set kvindelige politikere. Analysen er baseret på eksperimenter foretaget i ikke mindre end 20 lande, hvor vælgerne kun foretrak mandlige kandidater i et af dem.

Forskningen roses af priskomiteen:

“Studiets bredde og relevans samt dets teoretiske og empiriske stringens gør det til et fremragende paper anført af en forsker, som befinder sig tidligt i karrieren,” udtaler medlemmerne på IPSS’ hjemmeside.

Både faktorer på samfundsniveau og individniveau påvirker, hvorvidt vælgere foretrækker kvindelige kandidater. Mange kvindelige repræsentanter i parlamentet, lighed mellem kønnene og højt niveau af demokrati er positivt forbundne med præference for kvindelige politikere. På individniveau spiller det ind, om vælgerne selv er kvinder, er venstreorienterede og er modstandere af fjendtlig sexisme.

”Jeg er meget taknemmelig for at modtage denne pris og vil gerne sige tak til ISPP og prisudvalget for hæderen. Vores paper omhandler den vedvarende underrepræsentation af kvinder i politik rundt om i verden, og at få denne anerkendelse giver mig tillid til at fortsætte arbejdet med dette vigtige emne”, siger Claire M. Gothreau om at modtage prisen.

Claire er hermed den anden CEPDISC-forsker i træk, der modtager Roberta Sigler-prisen. Sidste år modtog Nicolas Haas samme pris.


Yderligere info:

 

 

Oops, an error occurred! Code: 202409010318567cea8d54