Guldmedalje for bedste artikel til Daniel Bischof

Lektor i statskundskab Daniel Bischof modtager det schweiziske akademi for samfundsvidenskabs talentpris for unge forskere. Prisen får han for sin artikel, som viser, at en boykot af avisen The Sun har gjort borgerne i Liverpool mindre EU-fjendtlige.

Daniel Bischof
Daniel Bischof Foto: Daniel Cattaneo

Juryen i det schweiziske akademi for samfundsvidenskabs talentpris for unge forskere præmierer forskerduoen Daniel Bischof og Florian Foos med en guldmedalje for artiklen ”Tabloid Media Campaigns and Public Opinion: Quasi-Experimental Evidence on Euroscepticism in England,” som er udkommet i American Political Science Review.

Lektor i statskundskab Daniel Bischof fra Aarhus BSS står sammen med adjunkt i statskundskab Florian Foos fra London School of Economics bag den opsigtsvækkende forskning, der viser, hvor stor indflydelse medier kan have på folks politiske holdninger – også på lang sigt. Lige siden avisen The Sun bragte fake news om Liverpool-fans’ opførsel ved en tragisk ulykke på byens fodboldstadium i 1989, har Liverpools borgere boykottet den EU-fjendske avis. Det har påvirket borgerne i Liverpools holdninger i årevis og førte til, at de stemte nej til Brexit i 2016.

I artiklen Havde Storbritannien forladt EU uden The Sun? kan man læse mere om den prisvindende forskning.


Både Daniel Bischof og Florian Foos var til stede ved prisoverrækkelsen i Chur, Schweiz, i anledning af akademiets årsmøde i weekenden. De er meget beærede over anerkendelsen:

“Florian og jeg var ekstremt glade for at høre, at vi vandt SAGW-prisen for vores artikel. Især fordi projektet startede tilbage for seks år siden under vores postdoc-tid i Zürich. For os er det særligt spændende, at et paper, der anvender teknikker til kausal inferens, kunne vinde denne prestigefyldte pris inden for samfundsvidenskab. Det har indtil i dag sjældent været tilfældet,” siger Daniel Bischof om at modtage guldmedaljen.

Fakta om prisen

Det schweiziske akademi for samfundsvidenskab (SAGW) har siden 1996 uddelt medaljer til fremragende videnskabelige artikler, den såkaldte SAGW-Nachwuchspreis. Omkring 100 kandidater vurderes igennem tre runder af juryen på ti medlemmer, hvorefter en guld-, en sølv- og en bronzevinder præmieres med tilsammen 18.000 schweiziske franc (svarer til omkring 130.000 kroner).

Yderligere info

Oops, an error occurred! Code: 2023052821205758120357