Aarhus Universitets logo
English
Professoren fra Institut for Statskundskab skal lede Aarhus Universitets tværvidenskabelige forskningscenter om en af samfundets helt store udfordringer: Ulighed.
Ny forskning fra Frederik Jørgensen, Alexander Bor og Michael Bang Petersen zoomer ind på coronakrisens første fase i otte lande i marts 2020.
Det handler om mere end robusthed og overlevelse for lederne, når organisationen rammes af drastiske forandringer. Det handler også om fortsat at leve op til målsætninger og at levere visioner og motivation. Men hvordan gør man det midt i en krise og på distancen? Det fortæller professor Lotte Bøgh Andersen og ph.d.-stipendiat Mathilde Winsløw om i denne podcast.
Vacciner giver håb, og håb får os til at holde ud, siger professor Michael Bang Petersen, som har fulgt danskernes dans med Corona gennem et år. Hør, hvordan danskerne har klaret dansen med virus, når det gælder livskvalitet, tillid, politik og konspirationsteorier.
Anne Mette Møller og Gitte Sommer Harrits har udgivet bogen "Forskningsinterview – En praktisk og metodisk introduktion" på Djøfs Forlag.
Ved Curt Sørensens død
På 15 år er andelen af citationer hos forskningseliten steget fra 14 til 21 procent. Den ulige fordeling kan have negative konsekvenser for forskningen.
Den danske valgundersøgelse med Rune Stubagers deltagelse modtager en bevilling på 2,7 millioner kroner fra Uddannelses- og Forskningsministeriets pulje til forskningsinfrastruktur.
Ekspertgruppen med Jørgen Grønnegård Christensen i spidsen har nu undersøgt beslutningsgrundlaget for Danmarks første corona-nedlukning.
Seneste data fra HOPE-projektet viser, at danskernes motivation til at agere smitteforebyggende er stor i øjeblikket.
Side 14 af 23
Se omtale af nye bøger, forfattet af forskerne fra Institut for Statskundskab.