Nyhed

4,9 millioner fra DFF til Martin Bisgaard

Adjunkt i statskundskab Martin Bisgaard har modtaget en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond på 4,9 millioner kroner til sit forskningsprojekt om, hvad politikere tænker om vælgerne.

Martin Bisgaard
Adjunkt i statskundskab Martin Bisgaard Foto: Anders Trærup

Hvad tænker politikerne om vælgernes reaktioner i politik? Og stemmer politikernes opfattelser overens med, hvordan vælgerne rent faktisk reagerer, når de hører om nye politiske forslag? Det vil adjunkt i statskundskab Martin Bisgaard undersøge nærmere.

Han har modtaget en Forskningsprojekt 2-bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond inden for Samfund og Erhverv på 4,9 millioner til projektet ’What Politicians Believe About Voter Behavior’.

Martin Bisgaard beskriver projektet som følger:

”Politikernes forventninger til, hvordan vælgerne vil reagere på politiske tiltag, spiller en central rolle i vores forståelse af, hvorfor noget politik føres ud i livet, imens andet aldrig ser dagens lys. Vi besidder imidlertid meget lidt systematisk viden om, hvad politikerne reelt tænker om vælgernes adfærd — og om politikernes opfattelser stemmer overens med, hvordan vælgerne rent faktisk reagerer.

Dette projekt vil som et af de første kortlægge politikernes opfattelser af vælgernes reaktioner i politik ved at kombinere eksperimentelle og kvasi-eksperimentelle undersøgelser af vælgernes reaktioner på politiske forslag med parallelle undersøgelser af, hvordan politikerne tror, at vælgerne vil reagere på de selvsamme forslag. Undersøgelserne vil blive foretaget på tværs af forskellige politikområder for at komme så tæt på politikernes generelle intuitioner om vælgerne som muligt.

Projektet vil hjælpe med at besvare et af de helt store spørgsmål i moderne, demokratiske samfund: Frygter politikerne vælgernes reaktioner og er politikernes frygt i så fald ubegrundet?”

Oops, an error occurred! Code: 20220517151733d03dffee