Ny forskning

I ny bog gennemgår Kees van Kersbergen og Barbara Vis velfærdsstatens udvikling.

27.02.2014 | Forskningsnyhed

Politikerne bliver ikke belønnet for stor bedrift

Reformer har sikret velfærdsstatens overlevelse. Men jo bedre politikerne er til at tilpasse systemet, jo værre går det dem rent politisk, lyder det fra professor Kees van Kersbergen. Sammen med kollega står han bag ny bog, der sætter fokus på velfærdstatens udvikling, muligheder og begrænsninger.

18.02.2014 | Forskningsnyhed

Straffedomstolen under lup

Den Internationale Straffedomstols muligheder for at påvirke fredsprocesser afhænger af, hvordan og hvor dybt domstolen er involveret, samt hvornår i processen det sker. Det viser ny forskning fra Aarhus Universitet.

13.02.2014 | Forskningsnyhed

Diktatorer udstyrer borgerne med en stemmeseddel

Ny forskning fra Aarhus Universitet viser, at 80 procent af alle verdens diktaturer afholder valg. Men der er langt til de demokratiske standarder, vi kender herhjemme. Spørgsmålet er derfor, hvorfor valgene afholdes – og hvilken konsekvens det har.

10.02.2014 | Forskningsnyhed

Dialog med medarbejdere er vigtig for god styring

Ved at inddrage medarbejderne kan offentlige ledere styre de ansatte uden at demotivere dem. Det viser ny forskning fra Aarhus Universitet.

03.02.2014 | Forskningsnyhed

Demokrati mod alle odds

Demokratiet lever mod forventningen i både Mongoliet og Ghana. Det skyldes ifølge ph.d.-studerende, Michael Aagaard Seeberg, en række velfungerende demokratiske institutioner. Fredag forsvarer han sin ph.d.-afhandling.

Ledere fra fem sektorer skal på skolebænken. Foto: Søren Kjeldgaard.

22.01.2014 | Forskningsnyhed

720 ledere udsættes for eksperiment

Professor Lotte Bøgh Andersen skal de næste fire år stå i spidsen for et projekt, der undersøger, hvad god offentlig ledelse er. Det indeholder blandt andet undervisning af flere hundrede ledere.

16.12.2013 | Forskningsnyhed

Forskningsbevilling: Hvornår og hvordan samtaler i lukkede miljøer fører til ekstremisme

Lektor Lasse Lindekilde har modtaget støtte til nyt forskningssamarbejde om sammenhængen mellem samtaler i lukkede miljøer og ekstremisme.

10.12.2013 | Forskningsnyhed

Veldokumenteret sammenhæng mellem ulighed i ressourcer og væbnet konflikt

Ulige fordeling af ressourcer i form af indtægt eller jord øger risikoen for politisk ustabilitet såsom protest, væbnet konflikt og i sidste ende revolution.

22.11.2013 | Forskningsnyhed

Oppositionen har overraskende stor indflydelse på regeringens lovgivning

Når oppositionen sætter regeringen under pres, er regeringen tilbøjelig til at gøre, som oppositionen siger. Hermed får oppositionen overraskende stor indflydelse på regeringens lovgivning.

Forskning viser, at personer, der er sultne, er mere tilbøjelige til at støtte op om velfærdsstaten og ville hjælpe de fattige. Foto: Colourbox.com

13.11.2013 | Forskningsnyhed

Småsultne er mere tilbøjelige til at ville hjælpe fattige

Ny forskning udfordrer vores forestillinger om, hvilke faktorer der påvirker vores holdninger til velfærdsstaten – noget så elementært som sult spiller en afgørende rolle, når vi angiver, om vi er for eller imod.

Viser resultater 71 til 80 ud af 128

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste