Ny forskning

Vi foretrækker ledere med et dominerende udseende, men det er ikke sådan, at vi generelt foretrækker mennesker, der ser dominerende ud. Er vi på jagt efter en ven, eksisterer denne præference ikke. Foto: Colourbox.com

10.02.2015 | Forskningsnyhed

Er en kompetent leder også en god ven?

Mens vi foretrækker mænd med maskuline, dominerende ansigtstræk, når vi vælger ledere og politikere, ønsker vi snarere det modsatte, når vi er på jagt efter en ven, viser ny forskning.

04.02.2015 | Forskningsnyhed

Kend din leder

Hvordan er det lige, nutidens institutledere begår sig i en institution med traditionelle akademiske værdier? De træffer simpelthen et valg mellem to strategier. Og hver især vælger de den strategi, der giver mest mening for dem selv i rollen som leder, fortæller postdoc Lise Degn. Hun står bag en videnskabelig undersøgelse af ledelse i akademia efter de store universitetsreformer i 00’erne.

04.02.2015 | Forskningsnyhed

Den beskyttende, den balancerende og den dagsordensættende

Den beskyttende, den balancerende og den dagsordensættende leder er stereotyper. Hvilket som bekendt ikke er tilfældet med mennesker, understreger postdoc Lise Degn, der står bag en videnskabelig undersøgelse af ledere på danske universiteter. Men måske du alligevel kan genkende din institutleder i en af de tre typer. Eller dig selv, hvis du har fornøjelsen af at stå i spidsen for et institut.

06.01.2015 | Forskningsnyhed

Konflikt og demokratisering i det 21. århundrede

Hvordan fremmer man demokratisering, uden at det øger risikoen for voldelige konflikter? Det er det centrale og yderst aktuelle spørgsmål, som forskere fra Aarhus Universitet vil undersøge sammen med internationale kolleger og praktikere i et nyt strategisk forskningsprojekt.

08.12.2014 | Forskningsnyhed

Personligt ansvar i sundhed: Begrænsninger og muligheder

I diskussioner om personligt ansvar i sundhed må samfundet ikke miste blikket for, hvordan menneskers helbred påvirkes af faktorer, vi ikke selv er ansvarlige for.

19.11.2014 | Forskningsnyhed

"Ghettolisten” står i vejen for at skabe et bedre boligmiljø i udsatte boligområder

Ny rapport fokuserer på, hvordan det er at bo i Trigeparken. Faktisk står det ikke så slemt til.

19.10.2014 | Forskningsnyhed

Hvem vælger vi? Betydningen af politikeres udseende, stemmeleje og personlighed

Når vælgerne placerer deres kryds i stemmeboksen påvirkes de ikke blot af kandidaternes budskaber. Ny forskning viser, at kandidaternes udseende, stemmelejer og personligheder også påvirker, hvem vælgerne vurderer som bedst egnede til at løse forskellige politiske problemer og derfor stemmer på.

02.09.2014 | Forskningsnyhed

Danskerne værnede om ytringsfriheden under Muhammedkrisen

Stik i mod forventningerne støttede befolkningen muslimernes ret til ytringsfrihed, viser forskning fra Aarhus Universitet om danskernes holdninger under Muhammedkrisen.

21.08.2014 | Forskningsnyhed

Engagerede ledere er vigtige for ungdomsuddannelserne

Ungdomsuddannelserne i Danmark er blevet grundigt undersøgt i en ny bog, som blev udgivet i denne uge. Den viser, at ledelsesstil er vigtig for lærernes engagement, men at ledere i mange tilfælde kan være bedre til at udnytte potentialet.

21.08.2014 | Forskningsnyhed

Universitetsledelse i forandring

Universiteterne spiller en stadig større rolle for det danske velfærdssystem og for Danmarks evne til at konkurrere i den globale vidensøkonomi. Massive reformer og reorganiseringer har været taget i brug for at styrke institutionerne i den nye konkurrencesituation, men med hvilke følger?

Viser resultater 51 til 60 ud af 128

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste