Ny forskning

11.12.2015 | Forskningsnyhed

Hvordan kommer man videre i Israel-Palæstina-konflikten?

Bruno Oliveira Martins og fem internationale forskerkollegaer er gået sammen om at finde alternative løsninger på fremtidens Israel-Palæstina-forhold. De peger på begrænsninger og forhindringer for en fredsløsning ved den nuværende situation og ser mulige veje frem for de to landes langvarige konflikt.

11.12.2015 | Forskningsnyhed

Hvor er skoler bedst til at integrere børn af indvandrere – i Danmark eller Sverige?

Statskundskabsforskere har fået 6,2 millioner fra Rockwool-Fonden til at undersøge, hvordan skolen får børn af indvandrere til at trives og vokse op som engagerede medborgere. Hele 6000 børn og unge i Danmark og Sverige skal deltage.

28.11.2015 | Forskningsnyhed

Stemmen fra dybet: Politikeres toneleje er med til at afgøre valg

En dyb stemme og et kraftigt kæbeparti er vigtige aktiver for højreorienterede politikere. For politikere på venstrefløjen gælder det derimod om at have lidt blødere træk. Sådan lyder konklusionen på baggrund af to nye undersøgelser fra Aarhus Universitet. Undersøgelserne tyder på, at fysiske karakteristika har større indflydelse på vælgernes præferencer end hidtil antaget.

"Ingen stater ønsker at have klientelstater fra potentiale rivaler i umiddelbar nærhed af egne grænser. Det er derfor at næsten alle stormagter gennem tiderne – fra det Persiske Rige til nutidens USA – har forsøgt at opnå regional dominans. Rusland er ikke nogen undtagelse og modvirker Ukraines forsøg på at knytte tætte bånd til Brussels eller Washington", lyder det fra adjunkt i statskundskab Elias Götz. Foto: Colourbox

09.10.2015 | Forskningsnyhed

En geopolitisk forklaring på Ruslands indgreb i Ukraine

Hvad ligger bag Ruslands annektering af Krim og den konfronterende politik over for Ukraine? Adjunkt i statskundskab, Elias Götz, udfordrer det almindelige fokus på Putins personlighed og baggrund i KGB og argumenterer i stedet for, at politikken skyldes geopolitiske interesser.

02.10.2015 | Forskningsnyhed

Fødselsvægt påvirker social tillid

Hvor meget vejer barnet? Det er et af de spørgsmål, nybagte forældre konstant bliver udsat for. Hvad de svarer, er måske vigtigere, end vi gør os klart. Fødselsvægt påvirker, hvor meget tillid vi har til vores medmennesker senere i livet. Og tillid – det er den lim, der forhindrer samfundet i at falde fra hinanden. Ny forskning fra Aarhus Universitet, School of Business and Social Sciences (Aarhus BSS) belyser fænomenet.

28.08.2015 | Forskningsnyhed

Legalt donormarked som svar på alarmerende organknaphed?

Må jeg købe din nyre? Sådan spurgte adjunkt Andreas Albertsen til Aarhus-seminar fredag den 21. august, hvor han i sit foredrag talte om etiske implikationer af handel med organer.

28.08.2015 | Forskningsnyhed

Udviklingsdebatten i Afrika – en statusopdatering anno 2015

Hvad skal der til, for at udviklingsprocesser skal lykkes i verdens fattigste lande? Ved Aarhus-seminaret på Institut for Statskundskab fredag den 21. august forsøgte Anne Mette Kjær at give alumnerne et svar på et af verdens måske sværeste spørgsmål.

12.06.2015 | Forskningsnyhed

Partistøtter motiveres mere af identitet og fællesskab end konkret politik

Politisk engagement afhænger i høj grad af partiidentifikation. Men er det egentlig partiets politik, som er afgørende for partistøtterne, eller er det snarere tilknytning forstået som social identitet, svarende til det, vi ser hos fans til et fodboldhold?

Foto: Jesper Rais/Aarhus University

12.06.2015 | Forskningsnyhed

Instinkter og følelser gør os partiske - rationelle overvejelser kommer i anden række

Forskning viser, at Venstre-folk og socialdemokrater reagerer helt instinktivt og følelsesmæssigt, når de hører et budskab fra deres parti og slutter op omkring partiet.

04.06.2015 | Forskningsnyhed

Politik udvisker etniske forskelle

Ny forskning viser, at vi ubevidst sætter andre i bås på baggrund af deres politiske tilknytning. I denne forbindelse bliver etnicitet mindre vigtig, mens vi stadig er opmærksomme på folks alder og køn.

Viser resultater 41 til 50 ud af 128

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste