Nyt ph.d.-projekt om betydningen af analoge og digitale ledelsesredskaber

Innovationsfonden støtter forskning udført på Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse i samarbejde med Musskema.dk med i alt 1,1 mio. kr. Erhvervs-ph.d.-projektet skal gennemføres af Jørgen Skovhus Haunstrup, der er udviklingsdirektør i Musskema.dk.

Fra venstre mod højre: Joachim Langagergaard, Jørgen Skovhus Haunstrup og Lotte Bøgh Andersen.

”Eksisterende forskning viser, at det er vanskeligt for de fleste ledere at opretholde en aktiv og målorienteret ledelsesindsats i det daglige. Der er nemlig en betydelig forskel mellem lederes intention om at udøve aktiv ledelse og den ledelsesadfærd, medarbejderne rent faktisk oplever”, fortæller Jørgen Skovhus Haunstrup, som er projektleder. Jørgen har 10 års ledelseserfaring fra beskæftigelsesområdet i den offentlige sektor – senest som beskæftigelseschef i Silkeborg Kommune.

Formålet med det nye forskningsprojekt er at undersøge, hvilken betydning digitale såvel som analoge dialogredskaber har for medarbejderes motivation, arbejdsindsats og resultatskabelse. Herunder undersøger projektet flere forskellig typer ledelse inden for den kommunale beskæftigelsesindsats. Projektet er søsat for at kunne bidtage med viden, der kan hjælpe offentlige ledere med at udøve endnu bedre ledelse og dermed skabe mere værdi både for enkelt borgere og for hele samfundet. Ambitionen er, at omkring 500 ledere fra den kommunale beskæftigelsesindsats skal involveres i forskningen. 16 kommuner og 150 ledere har allerede givet tilsagn om at være med, og der er plads til flere.

Et projekt med store potentialer

Lektor og vicecenterleder Christian Bøtcher Jakobsen og professor og centerleder Lotte Bøgh Andersen bliver Jørgens universitetsvejledere. Christian og Lotte ser store potentialer i projektet:

”Vi er gået ind i samarbejdet, fordi solid viden om, hvordan offentlig ledelse bedst skaber værdi, kræver samarbejde mellem forskere, ledelsespraktikere og de dygtige mennesker, der hver dag understøtter udøvelsen af ledelse, f.eks. via IT-løsninger. Vi har således flere samarbejder med konsulentvirksomheder, der er eksperter i – på forskellig vis – at understøtte ledelse i private og offentlige organisationer. Samarbejde om et ph.d.-projekt er den allermest intensive måde at arbejde sammen på og har derfor også de største potentialer. Vores forventninger er, at Jørgen Haunstrups ph.d.-projekt vil kombinere det bedste fra den offentlige sektor med såvel forskningen som den dybe indsigt i understøttelse af medarbejder- og ledelsesudvikling, som Musskema.dk repræsenterer”, udtaler Lotte Bøgh Andersen.

Joachim Langagergaard, der er direktør i Musskema.dk samt medlem af centerets referencegruppe, er tilknyttet projektet som Jørgens virksomhedsvejleder.

Oops, an error occurred! Code: 20240619092952178ae45e