Ny bog: Politisk og administrativ ledelse

Forskere fra Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse er aktuelle med nye forskningsresultater om roller, relationer og personlighed i toppen af de danske kommuner.

Politisk og administrativ ledelse
Politisk og administrativ ledelse Foto: Djøf Forlag

Offentlig ledelse er en særlig disciplin, fordi de øverste ledere er politikere, der handler på vegne af borgerne. Det gør det vigtigt at undersøge samspillet mellem politikernes ledelse og den ledelse, de administrative ledere udøver.

Netop dét gør flere forskere fra Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse, som præsenterer ny forskning i bogen 'Politisk og administrativ ledelse'. 

På baggrund af nye forskningsresultater og konkrete eksempler fra de danske kommuner viser bogen, at politiske og administrative topledere er mere udadvendte og samvittighedsfulde end den gennemsnitlige dansker. Ledere, der i særlig grad har disse træk, udøver mere visionsledelse og anerkender oftere gode resultater og indsatser. Det gælder for både politiske og administrative ledere, men ledernes personlighed har ikke altid lige stor betydning for ledelsesadfærden. Kommunaldirektørernes personlighed påvirker for eksempel politikernes ledelsesadfærd.

En af hovedpointerne er således, at ledelsesadfærden hos såvel politiske som administrative ledere afhænger af deres personlighed, ledelsesroller og relationerne mellem dem. Hensigten med bogen er at bidrage med ny viden om nogle af de forhold, der er afgørende for, hvordan ledelse bedrives i toppen af danske kommuner, for at styrke kvaliteten af dialogen i hele ledelseskæden, inklusiv de politiske ledere.

Bogen er netop udgivet af DJØF Forlag. Den henvender sig til offentlige ledere og beslutningstagere med interesse for offentlig ledelse samt til studerende og forskere. Bogen er skrevet af professor Lotte Bøgh Andersen, ph.d. stipendiat Stefan Boye, lektor Martin Bækgaard, lektor Christian Bøtcher Jacobsen samt professor Asbjørn Sonne Nørgaard.

Yderligere info hos DJØF Forlag

Oops, an error occurred! Code: 20240622120511f4fba3ba