Michael Bang Petersen optaget i Videnskabernes Selskab

At værne om sandhedsbegrebet og det videnskabelige ideal er ambitionen for professoren fra Institut for Statskundskab.

06.05.2019 | Mia Ulvgraven Nielsen

Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab har optaget professor Michael Bang Petersen som nyt medlem. Selskabet er et samarbejdsorgan for fremtrædende forskere og arbejder for at styrke videnskabens stilling i Danmark og for at fremme tværvidenskabelig forståelse.

Michael Bang Petersen forsker i krydsfeltet mellem politisk adfærd og menneskets evolutionshistorie og leder et stort forskningsprojekt, som skal bekæmpe politisk had i den offentlige debat.

– At være medlem af Videnskabernes Selskab giver mig mulighed for at styrke formidlingen af min forskning til offentligheden og møde andre forskere, der brænder for det videnskabelige ideal. I en verden med faldende tillid til sandhedsbegrebet er det mere vigtigt end nogensinde at stå sammen om det ideal, og jeg håber, at jeg i regi af Videnskabernes Selskab kan være med til at skubbe samfundet i den retning, siger Michael Bang Petersen i en nyhed fra Videnskabernes Selskab.

I år optages i alt seks danske og fire udenlandske medlemmer. De nye medlemmer træder ikke kun ind i Selskabets højloftede sale, skriver Videnskabernes Selskab. De træder ind i en årelang tradition og i fodsporene fra berømte tidligere medlemmer som Niels Bohr, H.C. Ørsted, Marie Curie, Albert Einstein og Charles Darwin.

Navne