Michael Bang Petersen optaget i Videnskabernes Selskab

At værne om sandhedsbegrebet og det videnskabelige ideal er ambitionen for professoren fra Institut for Statskundskab.

Michael Bang Petersen
Foto: AU

Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab har optaget professor Michael Bang Petersen som nyt medlem. Selskabet er et samarbejdsorgan for fremtrædende forskere og arbejder for at styrke videnskabens stilling i Danmark og for at fremme tværvidenskabelig forståelse.

Michael Bang Petersen forsker i krydsfeltet mellem politisk adfærd og menneskets evolutionshistorie og leder et stort forskningsprojekt, som skal bekæmpe politisk had i den offentlige debat.

– At være medlem af Videnskabernes Selskab giver mig mulighed for at styrke formidlingen af min forskning til offentligheden og møde andre forskere, der brænder for det videnskabelige ideal. I en verden med faldende tillid til sandhedsbegrebet er det mere vigtigt end nogensinde at stå sammen om det ideal, og jeg håber, at jeg i regi af Videnskabernes Selskab kan være med til at skubbe samfundet i den retning, siger Michael Bang Petersen i en nyhed fra Videnskabernes Selskab.

I år optages i alt seks danske og fire udenlandske medlemmer. De nye medlemmer træder ikke kun ind i Selskabets højloftede sale, skriver Videnskabernes Selskab. De træder ind i en årelang tradition og i fodsporene fra berømte tidligere medlemmer som Niels Bohr, H.C. Ørsted, Marie Curie, Albert Einstein og Charles Darwin.

Oops, an error occurred! Code: 20240614132134c12a496e