Nyhed

Navne

Michael Bang Petersen bidrager til nyt varslingssystem

Professor i statskundskab Michael Bang Petersen bidrager med at kvalificere og vurdere regeringens nye corona-varslingssystem for samfund og erhvervsliv.

Michael Bang Petersen
Professor i statskundskab Michael Bang Petersen Foto: Mia Ulvgraven

”Vi kommer til at skulle indrette os efter at leve med COVID-19 et godt stykke tid endnu. Det betyder også, at vi kommer til at leve med begrænsninger i vores hverdag. Med det nye nationale varslingssystem får borgere og virksomheder mulighed for at være på forkant og planlægge derefter, når det er muligt,” sådan skriver sundheds-og ældreminister Magnus Heunicke i præsentationen af det nye nationale varslingssystem til risikovurdering og tiltag til håndtering af Covid-19.

Til at vurdere og kvalificere varslingssystemet er der dannet en faglig referencegruppe bestående af forskellige fagligheder, især sundhedsfaglige og økonomer, men også professor i statskundskab Michael Bang Petersen fra Aarhus BSS på Aarhus Universitet er blandt eksperterne.

”Med min faglighed kan jeg fokusere på det tredje ben i corona-responsen, nemlig på relationen mellem borger og stat. Det er vigtigt at vide, hvordan befolkningen opfatter myndighedernes beslutninger, og hvordan de reagerer på anbefalingerne,” forklarer Michael Bang Petersen.

”Jeg kan være med til at sikre, at myndighedernes beslutninger bliver opfattet som legitime i befolkningen, og at myndighederne kommunikerer transparent for på den måde at få folk til at agere og øge folks motivation til at handle efter retningslinjerne,” fortsætter han.

Varslingssystemet gør brug af Michael Bang Petersens adfærdsdata fra HOPE-projektet, som netop fokuserer på folks adfærd og holdninger under corona-pandemien. (Læs mere på hope-project.dk/#)

Professorer i økonomi Michael Svarer og Torben M. Andersen fra Aarhus BSS på Aarhus Universitet er også med i den faglige referencegruppe. (Læs mere i nyheden ’Professors contribute to new warning system’)

Oops, an error occurred! Code: 20210923042418c2081550