Fulbright-legater til Leipziger og Rasmussen

Ph.d.-studerende i statskundskab Lasse Egendal Leipziger og Jesper Rasmussen får mulighed for at tilbringe et semester i USA med hver deres Fulbright-legat på 50.000 kroner.

Lasse Egendal Leipziger
Lasse Egendal Leipziger Foto: Aarhus Universitet
Jesper Rasmussen
Jesper Rasmussen Foto: Privat

Ph.d.-studerende i statskundskab Lasse Egendal Leipziger bruger sit Fulbright-legat på at tage til University of California, San Diego (UCSD) i efteråret 2022. Her skal han arbejde på sit ph.d.-projekt om sammenhængen mellem demokrati og socioøkonomisk ulighed mellem etniske grupper. Udover den formelle vært, professor Stephan Haggard, forventer han at møde en række forskere, der arbejder med relaterede felter samt præsentere og videreudvikle sin forskning og følge relevante seminarer og fag.

”Jeg ser enormt meget frem til mit ophold ved UCSD, hvor jeg bl.a. får mulighed for at møde en række meget dygtige forskere og for at præsentere mit eget arbejde. I den sammenhæng er jeg meget beæret over at modtage et Fulbright-legat. Foruden den økonomiske understøttelse af opholdet håber jeg, at det kan hjælpe mig med at styrke mit netværk i USA,” siger Lasse Egendal Leipziger om at modtage legatet.

Kollegaen Jesper Rasmussen - også ph.d.-studerende i statskundskab - skal besøge Social Identity and Morality Lab ved New York University, hvor professor Jay Van Bavel og hans forskningsgruppe specialiserer sig i, hvordan vores sociale identiteter og moral former vores adfærd, hvilket passer godt overens med Jesper Rasmussens ph.d.-projekt om, hvornår og hvorfor folk deler had på nettet.

”Jeg er utrolig beæret og taknemmelig over at modtage Fulbright-legatet, der giver mig muligheden for have et forskningsophold hos professor Van Bavel og hans forskningsgruppe, som gang på gang producerer fremragende forskning inden for mit felt,” siger Jesper Rasmussen, som ved Institut for Statskundskab på Aarhus BSS er tilknyttet Research on Online Political Hostility (ROPH)-projeket.

Yderligere info

Fulbright-legater tildeles de mest talentfulde kandidat- og ph.d.-studerende, der demonstrerer fremragende akademiske præstationer og aktivt vil bidrage til at fremme gensidig forståelse som kulturambassadører for Danmark. Det er den amerikanske og den danske stat, der står bag legaterne, hvis ultimative mål er verdensfred.

Oops, an error occurred! Code: 20220928075511f010958d