Nyhed

Eksperimenter i køns-bias giver artikel-pris

For anden gang inden for blot tre år har en forsker fra Institut for Statskundskab på Aarhus BSS vundet den prestigefyldte Haldane Prize for Best Article on Public Administration.

Vibeke Lehmann Nielsen
Vibeke Lehmann Nielsen Foto: Aarhus BSS

2021 Haldane Prize er netop gået til professor Vibeke Lehmann Nielsen, der sammen med lektor Mogens Jin Pedersen, KU, i 2019 fik publiceret en artikel i tidsskriftet Public Administration. Ved at kombinere tre eksperimentelle metoder påviste de, at såvel favorisering af eget køn som stereotype kønsopfattelser kan spille ind, når sagsbehandlere i det offentlige træffer afgørelser i samværssager mellem skilsmisseforældre.

Studiet bestod af en Experimental Vignette, hvor 52 sagsbehandlere på syv ud af de otte daværende Statsforvaltninger (nu Familieretshuse) skulle træffe en afgørelse på baggrund af et sammendrag af en konkret samværssag. Derudover gennemførte forskerne en såkaldt BIAT (Brief Implicit Association Test), og det hele blev sammenholdt med analyser af data fra 202 administrative samværssager opdelt i sager afgjort af henholdsvis mandlige og kvindelige sagsbehandlere.

Haldane Prize uddeles af American Political Science Association Organized Section on Public Administration. 2019-prisen gik til Martin Bækgaard, Peter Bjerre Mortensen og Søren Kølbæk Larsen.

Oops, an error occurred! Code: 20220522003641456ac21e