Budgetlægning og offentlige udgifter

Tredje reviderede udgave af bogen 'Budgetlægning og offentlige udgifter' er netop udkommet. Institutleder Peter Munk Christiansen er redaktør på bogen, der præsenterer centrale teorier om de budgetter, der har stor betydning for vores samfund.

Budgetlægning og offentlige udgifter
Budgetlægning og offentlige udgifter Foto: Hans Reitzels Forlag

For nogle vil offentlige budgetter og budgetlægning forekomme som kedelige, tekniske og svært gennemskuelige foreteelser. Intet kunne være mere forkert, lyder det i forlagets beskrivelse af bogen.

Selv om det nok kræver en vis portion basal stofindlæring at beskæftige sig med offentlige budgetter, så har indretningen af de offentlige budgetsystemer betydelige konsekvenser for de offentlige udgifters størrelse og sammensætning. Budgettets teknik er politik i forklædning; ”the lifeblood of government”.

Budgetlægning og offentlige udgifter introducerer de centrale teorier om offentlige budgetter og offentlige udgifter; nogle af de klassiske dilemmaer knyttet til de offentlige budgetsystemer og de faktisk forekommende budgetsystemer i stat, regioner og kommuner.

Bogen er redigeret af Peter Munk Christiansen og indeholder i øvrigt bidrag fra Jens Blom-Hansen, Søren Serritzlew, Thomas Pallesen, Torben Skovgaard Andersen, Peter Bjerre Mortensen, Lotte Jensen og Stig Henneberg.

Mere info hos Hans Reitzels Forlag.

Oops, an error occurred! Code: 20240614141647ca136d9a