Nyheder

Professor i statskundskab Carter Bloch ved Center for Forskningsanalyse på Aarhus BSS forsker i, hvordan man kan fremme kvaliteten af videregående uddannelser. Foto: AU Foto

20.12.2017 | Navne

9,8 millioner til forskning i uddannelseskvalitet

Professor Carter Bloch modtager 9,8 millioner til sit projekt om at fremme kvaliteten af videregående uddannelser. Bevillingen kommer fra Styrelsen for Forskning og Uddannelse.

19.12.2017 | Navne

Gitte Sommer Harrits med i Akkrediteringsrådet

Lektor Gitte Sommer Harrits er udpeget som nyt medlem af Akkrediteringsrådet. De næste tre år skal hun være med til at sikre kvaliteten af de videregående uddannelser i Danmark.

Foto: Hans Reitzels Forslag

18.12.2017 | Nye bøger

Kommunaløkonomi

Anne Heeagers nye bog kommer hele vejen rundt om den kommunale økonomi - fra de nationale krav og beslutninger til den enkelte decentrale institutions økonomiske beføjelser og muligheder.

08.12.2017 | Priser

Stem på Michael og Lene i kåringen af årets danske forskningsresultat

Husker du nyheden om, at folk, der er bekymrede for smitte, er mere skeptiske over for indvandrere? Det opsigtsvækkende forskningsresultat, som Lene Aarøe og Michael Bang Petersen stod bag, er blandt de nominerede i Videnskab.dk’s læserafstemning om årets danske forskningsresultat. Giv din stemme til nr. 2 "Ur-mekanisme påvirker indvandrer-tolerance" på videnskab.dk.

05.12.2017 | Forskningsnyhed

At bære tørklæde kan også være dansk

Danskhed skal udfordres. Sort-hvide forestillinger om, hvad det vil sige at være dansk, og hvad det vil sige at være muslim må nedbrydes. Først når man får en udtalt accept fra sine venner på, at det er ok at bære tørklæde eller fravælge alkohol, oplever børn af indvandrere, at de kan kombinere deres etniske identitet med at føle sig danske, siger forsker fra Aarhus BSS.