Ny bog: "Hvordan leder vi fremtidens sundhedsvæsen?"

Christian Bøtcher, Clara Siboni Lund og Florian Keppeler fra Kong Frederiks Center for Offentlig Ledelse har bidraget til en ny bog om ledelse i sundhedsvæsnet.

Bog-omslag med bogstaver og farve
Tre forskere fra Kong Frederiks Center for Offentlig Ledelse har bidraget til den nye bog "Hvordan leder vi fremtidens sundhedsvæsen?" Foto: FADL's forlag.

Forskere fra Kong Frederiks Center for Offentlig Ledelse har bidraget til en ny bog om ledelse i sundhedsvæsnet. Clara Siboni Lund har sammen med chefjordemoder Ann Fogsgaard skrevet et kapitel om faglig ledelse. Af centrale pointer fra kapitlet fremhæver Clara to væsentlige nedslagspunkter:

  • Faglig ledelse handler om at skabe en fælles forståelse af faglig kvalitet og indfri den i praksis. Udvikling af faglig viden er én af kernehandlingerne i at bedrive faglig ledelse. Derudover handler faglig ledelse også om at skabe overensstemmelse mellem organisatoriske målsætninger og professionelle normer samt at aktivere professionelle normer og faglig viden i praksis.
  • Psykologisk tryghed kan være en vigtig betingelse for, at faglig ledelse kan udvikle medarbejdernes oplevelse af at få realiseret deres behov for at føle kompetence.


Christian Bøtcher Jacobsen og Florian Keppeler har sammen med Bodil Overgaard Akselsen også skrevet et kapitel til bogen. Deres kapitel handler om rekruttering og tilknytning af medarbejdere på sundhedsområdet. Fra kapitlet fremhæver Florian og Christian, at:

  • Internationalt sundhedspersonale er en del af fremtidens sundhedsvæsen.
  • Arbejdsopgaver, teamklimaet, klarhed og konsistens i rollebeskrivelsen samt følelsen af at blive støttet er vigtige faktorer i at sikre god tilknytning af international sundhedspersonale og nationalt sundhedspersonale.


Bogen kan købes hos FADL’s forlag.

Læs mere om MORE-forskningsprojektet

Oops, an error occurred! Code: 202407201827063b8bcf42