Du er her: AU » Om AU » Institut for Statskundskab » Aktuelt » Nyheder

Nyheder

04.02.2015 | Forskningsnyhed

Den beskyttende, den balancerende og den dagsordensættende

Den beskyttende, den balancerende og den dagsordensættende leder er stereotyper. Hvilket som bekendt ikke er tilfældet med mennesker, understreger postdoc Lise Degn, der står bag en videnskabelig undersøgelse af ledere på danske universiteter. Men måske du alligevel kan genkende din institutleder i en af de tre typer. Eller dig selv, hvis du har fornøjelsen af at stå i spidsen for et institut.

Hver eneste dag dør mennesker verden over, mens de venter på en organtransplantation. Nyt postdoc-projekt vil undersøge, hvordan vi kan mindske knapheden af organer til organdonation. Foto: Colourbox

14.01.2015 | Navne

Bevilling fra Carlsbergfondet til postdoc om organdonation

Andreas Albertsen har fået midler til en postdoc om, hvordan vi kan mindske knapheden af organer til organdonation. Kim Mannemar Sønderskov har ligeledes fået en bevilling fra Carlsbergfondet.

13.01.2015 | Nye bøger

Politisk protest, aktivisme og sociale bevægelser

Lasse Lindekilde og Thomas Olesen sætter fokus på politiske bevægelser, der går uden om det etablerede politiske system, som f.eks. terrororganisationer og klimademonstrationer.

13.01.2015 | Nye bøger

Stata - A Practical Introduction

Kim Mannemar Sønderskov introduces the reader to the program and explains how Stata is used for scientific analysis of quantitative data.

Den seneste udvikling i Ukraine illustrerer, hvor konfliktfyldte demokratiseringsprocesser kan være. Foto: Colourbox

06.01.2015 | Forskningsnyhed

Konflikt og demokratisering i det 21. århundrede

Hvordan fremmer man demokratisering, uden at det øger risikoen for voldelige konflikter? Det er det centrale og yderst aktuelle spørgsmål, som forskere fra Aarhus Universitet vil undersøge sammen med internationale kolleger og praktikere i et nyt strategisk forskningsprojekt.

15.12.2014 | Navne

Sapere Aude-bevilling til ung politisk filosofi-forsker

Postdoc Lasse Nielsen har modtaget en Sapere Aude-bevilling for sit projekt om tilstrækkelighed som fordelingspolitisk ideal.

Robert Putnam gæstede Aarhus Universitet den 8. december og holdt et inspirerende foredrag baseret på sin nye bog 'Our Kids: The American Dream in Crisis', som udkommer i marts 2015. (Foto: AU Kommunikation)
Corey Morris ønskede velkommen på vegne af arrangørerne i AU Alumni. (Foto: AU Kommunikation)
Michael Böss er en af foregangsmændene i arbejdet med at få Robert Putnam til Aarhus Universitet som distinguished visiting professor. (Foto: AU Kommunikation)
Ole Nørgaard Madsen er uddannet i statskundskab fra Aarhus Universitet og har også i en periode arbejdet på universitetet og senere også ved den tidligere Handelshøjskolen. Nu var han tilbage som alumne for at høre Putnam: ”Hans tilgang er så vidunderlig jordnær, så praktisk politisk orienteret, og så alligevel så utrolig velfunderet. Noget af det geniale er jo også, at han påpeger ting, som vi alle sammen burde have set. Jeg var vildt fascineret af, at han så overbevisende og letforståeligt kan gøre rede for, forskellene på dengang og nu ikke kan være genetisk bestemte, fordi der er gået så kort tid, og derfor må forskellene i mulighederne i højere grad skyldes det sociale miljø, som der er mulighed for at gribe ind i.” (Foto: AU Kommunikation)
Efter Putnams oplæg i Aulaen gik alumnerne over i Stakladen. En tidligere cand.scient.pol. var meget rosende over arrangementet: "Det levede helt klart op til forventningerne. Det var rigtig godt, og vi vil gerne have flere af den slags arrangementer. Putnams oplæg var så godt, fordi det er samfundsmæssigt relevant – også for os som ikke er en del af universitetsmiljøet mere. Det er ikke bare en teoretisk problemstilling, der præsenteres.” (Foto: AU Kommunikation)
AU Alumni stilte med stand i Stakladen for at svare på spørgsmål og informere om de mange fordele, der er, ved at være medlem - f.eks. som aftenens gratis arrangement med et verdensnavn som Robert Putnam. For yderligere info se gerda.au.dk (Foto: AU Kommunikation)
International studerende Mattis Lynde var en af dem, som fik lejlighed til at tale med Robert Putnam efter hans optræden: "Han gjorde et godt stykke arbejde. Han har i hvert fald sin retorik på plads, og han har lavet nogle interessante undersøgelser. Det var nemt at forstå og følge, hvordan han kom frem til sine konklusioner." Foto: AU Kommunikation
Aulaen på Aarhus Universitet var helt fyldt op til 'An evening with Putnam'. (Foto: AU Kommunikation)

10.12.2014 | Arrangement

Putnam trak fuldt hus i Aulaen

Vi kender USA som mulighedernes land, men øgede forskelle mellem fattige og rige gør det svært at flytte sig fra en social klasse til en anden. Den anerkendte professor Robert Putnam varslede til et stort alumne-arrangement den 8. december, at den amerikanske drøm er i krise.

Andreas Albertsens ph.d.-afhandling omhandler socialt og personligt ansvar i sundhed. Foto: AU, Lars Kruse

08.12.2014 | Forskningsnyhed

Personligt ansvar i sundhed: Begrænsninger og muligheder

I diskussioner om personligt ansvar i sundhed må samfundet ikke miste blikket for, hvordan menneskers helbred påvirkes af faktorer, vi ikke selv er ansvarlige for.

04.12.2014 | Priser

Statskundskabsstuderende vinder ny dansk-nordisk pris for opgave om frivillighed og civilsamfund

Den dansk-nordiske opgavepris 2014 går til Lærke Bonnesen for specialet ”Frivillighed i Folkeskolen – implikationer for Lighed og Kvalitet i Skolesystemet”.

Billedet er taget fra University of Capetowns hjemmeside, hvor Jørgen Elklit var gæsteprofessor i foråret 2014.

24.11.2014 | Navne

Ny pris til anerkendt demokratiforsker

Professor Jørgen Elklit fik i fredags overrakt endnu en pris for sit arbejde med valg og demokrati i nye demokratier.

Viser resultater 11 til 20 ud af 233

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste

Henvendelse om denne sides indhold: 
Revideret 16.03.2015

Her finder du Institut for Statskundskab

Vis detaljeret kort

Kontaktoplysninger

Institut for Statskundskab
Aarhus Universitet
Bartholins Allé 7
8000 Aarhus C

E-mail: statskundskab@au.dk
Tlf.: 871 50000
Fax: 8613 9839

CVR-nr: 31119103
P-nr: 1013137702
EAN-nr: 5798000419582
Stedkode: 33111

Er du studerende eller medarbejder?

Undervisning, eksamen, studievejledning, flytninger og meget andet.

For studerendeFaglige oplysninger, meddelelser, sociale aktiviteter, ferie og meget andet.

For medarbejdere

Akkrediteringer

Hvad er School of Business and Social Sciences?

School of Business and Social Sciences er en bred business school og et af fire hovedområder ved Aarhus Universitet.

Med ca. 14.000 dagsstuderende og flere tusinde deltidsstuderende, knapt 225 ph.d.-studerende og godt 500 videnskabelige medarbejdere er School of Business and Social Sciences en af Europas største business schools og Danmarks største universitære enhed inden for business og samfundsvidenskab med en stor faglig bredde.

Her finder du School of Business and Social Sciences

Vis detaljeret kort

Aarhus Universitet
Nordre Ringgade 1
8000 Aarhus C

E-mail: au@au.dk
Tlf: 8715 0000
Fax: 8715 0201

CVR-nr: 31119103
EAN-numre: www.au.dk/eannumre

AU på sociale medier
Facebook
LinkedIn
Twitter
YouTube

© — Henvendelser til webredaktør

Cookies på au.dk