Slaget om Fakultetet

"Slaget om Fakultetet" er titlen på den nervepirrende nyklassiker mellem IFSK og FC Jura, som finder sted i forårssemesteret.

Eventen blev første gang afholdt i marts 2012 foran et par hundrede tilskuere. Dengang lykkedes det FC Jura at besejre IFSK med 4-1.

Udover håneretten får vinderen æren af at opbevare trofæet - en platte - i sin varetægt indtil næste års opgør. Resultatet fra år til år er indgraveret i platten.

I 2013 blev arrangementet udvidet til også at rumme et opgør mellem IFSK og Juridisk Instituts forskere. Den første duel trak politologerne sig sejrrigt ud af med en sejr på 2-0, mens studenterholdet IFSK samme år slog FC Jura 3-1.

I 2014 blev forskerkampen omdannet til en 7-mands turnering, der også indeholdte et hold bestående af forskere ved institut for økonomi. Denne turnering blev vundet af forskere fra Statskundskab. Studenterkampen blev til gengæld en meget ensidig affære, som endte i en storsejr til IFSK på 6-0

Forskerne spiller om deres eget trofæ, nemlig Jens Harmsen Trofæet, opkaldt efter den ikoniske AGF-træner af samme navn. Trofæet er intet ringere end den guldbold, Jens Harmsen fik overrakt, da han i 1986 førte AGF til det danske mesterskab – AGF’s seneste af slagsen!

”Slaget om Fakultetet” er så sandelig kommet for at blive!