Til presse og NGO'er

Artikel om sociale medier og politisk forandring i Mellemøsten i Weekendavisen

25. august 2017 har lektor Morten valbjørn i Weekendavisens sektion 'Ideer' skrevet en artikel om betydningen af brugen af sociale medier og muligheden for politiske forandringer i Mellemøsten. Artiklen kan læses her.  

Artikel om årsagerne til demokratisk stabilitet i Weekendavisen

18. august 2017 har ph.d.-studerende Jonathan Doucette i Weekendavisens sektion 'Ideer' skrevet en artikel om betydningen af henholdsvis stemmeret og borgerlige frihedsrettigheder for demokratisk stabilitet. Artiklen kan læses her.  

Artikel om årsagerne til Middelalderens splittelse mellem verdslig og religiøs magtudøvelse i Weekendavisen

11. august 2017 har professor Jørgen Møller i Weekendavisens sektion 'Ideer' skrevet en artikel om Middelalderens splittelse mellem verdslig og religiøs magtudøvelse og dens betydning for den moderne europæiske retstradition. Artiklen kan læses her.   

Artikel i Politiken om sanktioner mod Venezuela

4. august 2017 har ph.d.-studerende Mikkel Sejersen i Politiken skrevet en artikel om sanktionerne mod Venezuela i forbindelse med de voldsomme uroligheder i landet. Artiklen kan læses her.

Artikel om risikoen for borgerkrig i Vesteuropa/Danmark på Videnskab.dk

28. september 2016 har adjunkt Lasse Lykke Rørbæk på Videnskab.dk skrevet en artikel om risikoen for borgerkrig i Vesteuropa/Danmark. Artiklen kan læses her.

Artikel i Weekendavisenom om politisk vold i forbindelse med kandidatudvælgelse indenfor partier

23. september 2016 har professor Jørgen Elklit, Adjunkt Merete Bech Seeberg og Professor Svend-Erik Skaaning i Weekendavisens sektion 'Ideer' skrevet en artikel om politisk vold i forbindelse med kandidatudvælgelse indenfor partier. Artiklen kan læses her.  

Artikel om traditionel legitimitet og stabilitet i Mellemøstens monarkier i Weekendavisen

16. september 2016 har ph.d.-studerende Fenja Søndergaard Møller i Weekendavisens sektion 'Ideer' skrevet en artikel om traditionel legitimitet i Mellemøstens monarkier og dennes betydning for landenes (overraskende) fravær af konflikt og borgerkrig. Artiklen kan læses her.   

Artikel om fremvæksten af middelalderens parlamenter i Weekendavisen

9. september 2016 har professor Jørgen Møller i Weekendavisens sektion 'Ideer' skrevet en artikel om fremvæksten af middelalderens parlamenter og deres betydning for etableringen af demokratiet i Europa. Artiklen kan læses her.  

Artikel om religion og vold i Weekendavisen

2. september 2016 har adjunkt Lasse Lykke Rørbæk i Weekendavisens sektion 'Ideer' skrevet en artikel om sammenhængen mellem religion og politisk vold. Artiklen kan læses her.

CODE nyhedsbrev August 2016

CODE udsender fra andet halvår 2016 og frem halvårlige nyhedsbreve for forskningsprojektet ”konflikt og demokratisering” (CODE). Hensigten med nyhedsbrevene er at informere projektets partnere om udviklingen i vore aktiviteter. Nyhedsbrevet kan læses her.

Artikel om kup i Tyrkiet i Weekendavisen

D. 22. juli 2016 skrev Suthan Krishnarajan i Weekendavisen om kuppet i mod præsident Erdogan i Tyrkiet.. Artiklen kan læses her.

Artikel om valgkvalitet i Weekendavisen

Onsdag d. 23. marts 2016 skrev Jørgen Elklit og Merete Bech Seeberg i Weekendavisen om den høje kvalitet af det seneste danske folketingsvalg på baggrund af en ny undersøgelse af valgintegritet på tværs af alle verdens lande fra 2012-2015. Artiklen kan læses her og undersøgelsen kan tilgås via denne hjemmeside.

Artikel om effekten af internationale valgobservatører på valgkvalitet og konflikt i Weekendavisen

Adjunkt Merete Bech Seeberg har i Weekendavisens sektion 'Ideer' skrevet om effekten af internationale valgobservatører på valgkvalitet og konflikt. Artiklen kan læses her.