Nyheder

19.10.2015 | Nye bøger

Ny bog: Politik

Michael Bang Petersen har udgivet bogen "Politik" i serien Tænkepauser.

Elias Götz

09.10.2015 | Priser

Pris for bedste artikel til Elias Götz

Adjunkt Elias Götz vinder prisen for bedste artikel i det nye tidsskrift Global Affairs.

"Ingen stater ønsker at have klientelstater fra potentiale rivaler i umiddelbar nærhed af egne grænser. Det er derfor at næsten alle stormagter gennem tiderne – fra det Persiske Rige til nutidens USA – har forsøgt at opnå regional dominans. Rusland er ikke nogen undtagelse og modvirker Ukraines forsøg på at knytte tætte bånd til Brussels eller Washington", lyder det fra adjunkt i statskundskab Elias Götz. Foto: Colourbox

09.10.2015 | Forskningsnyhed

En geopolitisk forklaring på Ruslands indgreb i Ukraine

Hvad ligger bag Ruslands annektering af Krim og den konfronterende politik over for Ukraine? Adjunkt i statskundskab, Elias Götz, udfordrer det almindelige fokus på Putins personlighed og baggrund i KGB og argumenterer i stedet for, at politikken skyldes geopolitiske interesser.

05.10.2015 | Navne

2,2 millioner til Sunhee Parks projekt om forhandlingsadfærd

Postdoc Sunhee Park har modtaget et Mobilex mobilitetsstipendium fra Det Frie Forskningsråd for sit projekt "Civil War Termination Bargaining: Power, Third Parties, and Bargaining Behavior".

02.10.2015 | Forskningsnyhed

Fødselsvægt påvirker social tillid

Hvor meget vejer barnet? Det er et af de spørgsmål, nybagte forældre konstant bliver udsat for. Hvad de svarer, er måske vigtigere, end vi gør os klart. Fødselsvægt påvirker, hvor meget tillid vi har til vores medmennesker senere i livet. Og tillid – det er den lim, der forhindrer samfundet i at falde fra hinanden. Ny forskning fra Aarhus Universitet, School of Business and Social Sciences (Aarhus BSS) belyser fænomenet.

"En plads i verden" er den første forskningsbaserede bog om medborgerskabets historie og nutidige udfordringer på dansk.

27.09.2015 | Offentligheden/ Pressen

Skal man være kristen for at være medborger? Forskningsbaseret bog om medborgerskab udkommer på Gyldendal

”En plads i verden – det moderne medborgerskab” lanceres tirsdag (29/9) ved en paneldebat modereret af Clement Kjersgaard med debattør Khaterah Parwani, kulturminister Bertel Haarder, professor Jørgen Henrik Petersen og forfatteren Per Mouritsen.

27.09.2015 | Nye bøger

Ny bog: "En plads i verden. Det moderne medborgerskab"

Per Mouritsen står bag den første forskningsbaserede bog om medborgerskabets historie og nutidige udfordringer på dansk. Bogen udgives på Gyldendal.

25.09.2015 | Debat

600 studerende mødte 18 anerkendte eksperter til Faglig Dag

Faglig Dag satte frygt og forandring på dagsordenen og kunne byde på en række eksperter, der delte ud af deres viden om emnet. I løbet af dagens hele tre spor kunne et fyldt Søauditorium blive klogere på samtidens store nationale og internationale udfordringer og bud på, hvad vi kan gøre ved dem.

18.09.2015 | Samfund og politik

Flygtningeeksperter

Er du på jagt efter en ekspert om flygtningekrisen? Aarhus BSS har en lang række forskere med viden og indsigt om dette vigtige emne.

16.09.2015 | Samfund og politik

Nyt politica-nummer med terrortema

Temanummeret samler op på og reflekterer over nogle af de centrale udviklinger inden for terror og terrorbekæmpelse i det sidste årti. Nummeret falder i tre afdelinger og rummer i alt fem artikler, som du kan læse mere om her.

Viser resultater 81 til 90 ud af 348

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste