Nyheder

01.02.2016 | Forskningsnyhed

Nyt nummer af politica

Temanummer om borgerkrig er ude nu. Læs det her.

25.01.2016 | Forskningsnyhed

Soloterrorisme: Årsager og løsninger

Lasse Lindekilde, lektor i statskundskab, har forsket i, hvad der får enlige terrorister til at handle. Deres baggrund er ikke, hvad man måske skulle tro.

Forskerne vil undersøge, hvordan ændringer i balancen i, hvem der bidrager økonomisk, påvirker forhandlinger om statens midler, og hvordan de anvendes. De vil undersøge nærmere, hvem der hovedsagelig står for skatteindtægterne, og hvad disse bidragydere ønsker til gengæld. Foto: Colourbox

14.01.2016 | Forskningsnyhed

7,28 millioner til at undersøge sammenhængen mellem skattebetaling og politiske prioriteringer i Afrika

Forskere fra Aarhus BSS vil i samarbejde med forskere fra Uganda og Tanzania undersøge, hvad det betyder for den politiske linje i Afrika, når der sker forandringer i, hvilke grupper der betaler mest i skat. Danida støtter projektet, som har særligt fokus på Uganda og Tanzania.

07.01.2016 | Nye bøger

International PolitikNU – magtbalance, værdier og samarbejde, 2. udgave

Tonny Brems Knudsen er medredaktør på grundbogen, som rummer bidrag fra yderligere ni af instituttets forskere.

Datasættet er nu frit tilgængelige på projektets hjemmeside www.V-Dem.net

07.01.2016 | Forskningsnyhed

En milepæl for demokratiforskningen

Det nye, skelsættende Varieties of Democracy (V-Dem) datasæt kan gøre os klogere på demokratiets tilstand, og hvad der skal til for at udvikle og bevare det.

15.12.2015 | Debat

Debat med Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet med ambassadør Peter Taksøe-Jensen i spidsen havde taget initiativ til en debat om økonomisk diplomati i en globaliseret verden. Forskere fra Aarhus BSS og repræsentanter fra erhvervslivet delte ud af deres viden og erfaringer.

”EU må indse, at der ikke snart bliver fred. De løsninger, som EU satser på, duer ikke. Der er gået 20 år siden Oslo-aftalen, hvilket må anses som et bevis på, at to-statsløsningen, som blev forhandlet frem, ikke fungerer,” siger Bruno Oliveira Martins.

11.12.2015 | Forskningsnyhed

Hvordan kommer man videre i Israel-Palæstina-konflikten?

Bruno Oliveira Martins og fem internationale forskerkollegaer er gået sammen om at finde alternative løsninger på fremtidens Israel-Palæstina-forhold. De peger på begrænsninger og forhindringer for en fredsløsning ved den nuværende situation og ser mulige veje frem for de to landes langvarige konflikt.

Hvordan vi bedst integrerer i skolen, er emne for mangen en politisk debat, men grundlaget er tyndt. Med vores forskning håber vi at kvalificere debatten,” siger Per Mouritsen.

11.12.2015 | Forskningsnyhed

Hvor er skoler bedst til at integrere børn af indvandrere – i Danmark eller Sverige?

Statskundskabsforskere har fået 6,2 millioner fra Rockwool-Fonden til at undersøge, hvordan skolen får børn af indvandrere til at trives og vokse op som engagerede medborgere. Hele 6000 børn og unge i Danmark og Sverige skal deltage.

11.12.2015 | Videnudveksling

En leder skal sørge for, at medarbejderne gør det, de er bedst til

Statskundskabs-alumne Kim Møller-Nielsen er kåret til Årets unge erhvervsleder. Vi har talt med ham, om hvad der skal til for at være en god leder.

28.11.2015 | Forskningsnyhed

Stemmen fra dybet: Politikeres toneleje er med til at afgøre valg

En dyb stemme og et kraftigt kæbeparti er vigtige aktiver for højreorienterede politikere. For politikere på venstrefløjen gælder det derimod om at have lidt blødere træk. Sådan lyder konklusionen på baggrund af to nye undersøgelser fra Aarhus Universitet. Undersøgelserne tyder på, at fysiske karakteristika har større indflydelse på vælgernes præferencer end hidtil antaget.

Viser resultater 81 til 90 ud af 362

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste