Nyheder

Georg Sørensen. Foto: Lars kruse

29.04.2016 | Navne

Interview om verdensorden i Weekendavisen

Til interesserede, så giver professor Georg Sørensen et interview på forsiden af Weekendavisen i dag i relation til sin nye bog, der udkommer til efteråret: Rethinking the New World Order":

"Thinking about Sectarianism in the Middle East: Drivers and Consequences", Talk by Professor Raymond Hinnebusch (University of St. Andrews),

27.04.2016 | Arrangement

Thinking about Sectarianism in the Middle East: Drivers and Consequences

Talk by Professor Raymond Hinnebusch (University of St. Andrews), visiting professor at the Department of Political Science, Aarhus University.

Karin Hilmer Pedersen til konferencen

20.04.2016 | Forskningsnyhed

Forskning om korruption fremhævet af OECD

Karin Hilmer Pedersen og Lars Johannsens forskning i private virksomheders korruption blev hædret til OECD-konference i Paris denne uge

11.04.2016 | Nye bøger

Ny bog: The State-Democracy Nexus

Jørgen Møller og Svend-Erik Skaaning står bag bogen, som også inkluderer bidrag fra kollegerne Agnes Cornell, Merete Bech Seeberg, Lasse Lykke Rørbæk og David Andersen.

I deres nye bog ”Trust, Social Capital and the Scandinavian Welfare State – Explaining the Flight of the Bumblebee” vil brødrene Gert og Gunnar besvare spørgsmålet: ”Hvordan bruges social kapital i praksis til at generere velstand i nutidens Danmark?” Foto: AU

08.04.2016 | Forskningsnyhed

Tillid kan forklare Danmarks gode økonomi og vellykkede velfærdssamfund

Tillid spiller en stor rolle for Danmarks velfærdssamfund. Det bygger på, at man skal kunne stole på, at vores medborgere ikke snyder sig fra at arbejde eller betale skat, og at myndighederne forvalter vores skattekroner godt.

05.04.2016 | Samfund og politik

5 millioner i Horizon 2020-midler til CFA

Center for Forskningsanalyse (CFA) ved Institut for Statskundskab har fået 5 millioner kroner fordelt på tre projekter om henholdsvis etik og integritet i forskning, ansvarlighed i biovidenskabelig forskning samt evaluering af ligestillingsinitiativer i forskning og innovation.

"Det her er et fint eksempel på, hvordan forskningsideer og -projekter somme tider kan udvikle sig. En amerikansk kollega, Andy Reynolds, og jeg udviklede grundlaget for nogenlunde tilsvarende målinger for ca. 15 år siden," siger Jørgen Elklit. Foto: Colourbox

23.03.2016 | Offentligheden/ Pressen

Danske valg er de bedste i verden

Stort internationalt valgprojekt kårer Danmark som det land i verden, der er bedst til at afholde valg. Rammen bag målingen har forsker fra Aarhus BSS været med til at udvikle.

17.03.2016 | Nye bøger

Trust, Social Capital and the Scandinavian Welfare State - Explaining the Flight of the Bumblebee

Gert Tinggaard Svendsen og hans bror Gunnar Lind Haase Svendsen forklarer, hvordan det lykkes Danmark at have et af verdens bedste velfærdssamfund til trods for høje skatter og sociale ydelser, som giver rige muligheder for at læne sig tilbage og køre på frihjul.

”Principielt set er der fri konkurrence om at komme til orde i EU, og lobbyisme kan være med til at give et nuanceret billede af en sag, hvis alle relevante parter høres. Men i mange tilfælde giver det et forvrænget billede af forholdene, og lobbyisterne indsats kommer til at fremme snævre interesser på bekostning af almenheden," siger professor i statskundskab ved Aarhus BSS Gert Tinggaard Svendsen.

14.03.2016 | Offentligheden/ Pressen

Regulér lobbyisme: Producenterne vinder på bekostning af forbrugerne

Det går ud over forbrugere og skatteydere, når lobbyister kæmper producenternes sag i EU. Forsker fra Aarhus BSS anbefaler regulering af lobbyisme, så almene interesser får bedre vilkår.

03.03.2016 | Nye bøger

The Politics of Persuation

I deres nye bog stiller Gert Tinggaard Svendsen og Urs Steiner Brandt spørgsmålet: Bør lobbyisme reguleres i EU? De svarer ja og bidrager med otte klare anbefalinger til EU's beslutningstagere i forhold til regulering af lobbyisme.

Viser resultater 81 til 90 ud af 377

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste