KV17 - Analyser af kommunalvalget 2017

"Hvilke vælgergrupper stemmer oftest, og hvilke vælgergrupper stemmer sjældnest?" Disse og mange flere spørgsmål besvares, når 18 forskere fremlægger resultaterne af deres analyser af valget i den nye bog, som udkommer 15. april på Syddansk Universitetsforlag.

KV17-Analyse af kommunalvalget 2017
KV17-Analyse af kommunalvalget 2017. Redigeret af professor emeritus Jørgen Elklit, AU, lektor Sune Welling Hansen, SDU, og professor Ulrik Kjær, SDU. Foto: Syddansk Universitetsforlag.

Forlaget skriver:

"Den 21. november 2017 var der kommunalvalg i landets 98 kommuner. I denne bogs 14 kapitler fremlægger 18 forskere resultaterne af deres analyser af valget. Der gives svar på spørgsmål som: Hvilke vælgergrupper stemmer oftest, og hvilke vælgergrupper stemmer sjældnest? Hvem stemmer på et andet parti ved kommunalvalget, end de ville have gjort ved et samtidigt folketingsvalg? Hvem stemmer personligt frem for på listen? Hvor kraftigt blæser den landspolitiske valgvind? Hvorfor forudsagde prognoserne ikke Dansk Folkepartis dårlige valgresultat? Koster det stemmer at lukke skoler? Er der kommuner, hvis valgkamp dækkes så lidt, at de kan betragtes som nyhedsørkener? Er mandatfordelingssystemet en fordel for visse partier? Er der inden for det enkelte parti forskel på de lokale valgprogrammer? Og betyder mudderkastning i valgkampen noget for vælgernes tillid til de valgte kommunalpolitikere?"

Bogen er redigeret af professor emeritus Jørgen Elklit, Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet, samt lektor Sune Welling Hansen og professor Ulrik Kjær, begge fra Institut for Statskundskab på Syddansk Universitet. 

Blandt forfatterne er Martin Bækgaard, Martin Vinæs Larsen og Søren Serritzlew fra Institut for Statskundskab, AU.

Læs mere på Syddansk Universitetsforlags hjemmeside.

Oops, an error occurred! Code: 20240328122242a7854dff