03.09.2019 | Forskningsnyhed

Frivillige nationale test kan ramme svage elever

Folkeskoleelever fra ressourcesvage hjem har stort fagligt udbytte af de nationale test. Men samtidig er det netop de skoler med flest ressourcesvage elever, der er mest tilbøjelige til at vælge testene fra.

02.09.2019 | Forskningsnyhed

Framing og ordspin påvirker vores holdninger

Et nyt studie fra Aarhus BSS undersøger, hvordan interesseorganisationer framer deres budskaber i medierne. En viden, der kan gøre os bedre til at gennemskue, hvordan vores opfattelse af emner som SU eller lærernes arbejdstid bliver påvirket af organisationernes ordspin, så vi i sidste ende kan træffe mere oplyste valg.

Foto: Aarhus Universitet

30.08.2019 | Bevillinger

EU finansierer nyt projekt om samfundsengageret og ansvarlig forskning

Et nyt forskningsprojekt i EU-regi skal hjælpe forskningsinstitutioner inden for biovidenskab med at blive bedre til at praktisere såkaldt 'Responsible Research and Innovation'. Målet er at inddrage forskellige samfundsaktører i forskningen, sådan at forskning og fremtidige teknologier er i overensstemmelse med samfundets værdier, behov og forventninger.

Foto: Lars Kruse, AU Foto

28.08.2019 | Navne

Dronning Margrethe II's rejselegat går til Jannik Fenger

Jannik Fenger er kandidatstuderende ved Institut for Statskundskab, Aarhus BSS, og modtager dette års rejselegat. Legatet uddeles hvert år til én kandidatstuderende på hvert af universitetets fakulteter.

Stine Toft. Foto:Privat

16.08.2019 | Uddannelsesnyhed

Første kandidat i Politik og Økonomi er ude i virkeligheden

I efteråret 2014 begyndte første hold på den tværdisciplinære bacheloruddannelse i Politik og Økonomi. Stine Toft er som den første blevet kandidat og er i dag ansat i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

14.08.2019 | Nye bøger

Offentlig Forvaltning

En række forskere fra Institut for Statskundskab er bogaktuelle med 2. udgave af lærerbogen 'Offentlig forvaltning - et politologisk perspektiv'. Bogen er redigeret af Jens Blom-Hansen, Peter Munk Christiansen, Thomas Pallesen og Søren Serritzlew.

Oxford University Press

05.08.2019 | Nye bøger

The Reshaping of West European Party Politics

In his new book, Professor Christoffer Green-Pedersen presents a new model of issue competition among political parties based on a new coding of party manifestos.

Foto: Colourbox

27.07.2019 | Forskningsnyhed

Kvindelige forskere citeres ligeså meget som mandlige

Mange studier har konkluderet, at mandlige forskere citeres mere end kvindelige. Men forskere fra Dansk Center for Forskningsanalyse går et spadestik dybere og konkluderer, at der ikke er nogen væsentlig forskel på kønnene. En konklusion, som bør bemærkes på forskningsinstitutionernes ledelseskontorer, mener forskerne bag studiet.

01.07.2019 | Nye bøger

Ny bog: "US Foreign Policy Towards Russia in the Post-Cold War Era"

Tankegange fra Den Kolde Krig har fortsat med at påvirke amerikansk udenrigspolitik til skade for forholdet mellem Rusland og USA, skriver David Parker i sin nye bog. Han viser hvordan spændinger og mistillid er taget til under Trump og ser på fremtiden for forholdet mellem USA og Rusland.

28.06.2019 | Priser

Talent belønnes med europæisk ph.d.-pris

Adjunkt Kristina Bakkær Simonsen vinder pris for sin ph.d.-afhandling om indvandrere og integration.

Viser resultater 1 til 10 ud af 450

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste