Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Top 3 - de mest læste nyheder i 2021

I Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse har vi samlet de tre mest læste nyheder fra 2021 til dig. Læs mere her.

Foto: engin akyurt, Unsplash

1) Nyt studie: Organisationskulturen er vigtig, når vi skal træffe svære og risikofyldte beslutninger

Den mest læste nyhed i 2021 var en nyhed, der baserer sig på et studie foretaget af ph.d.-stipendiat Emily Rose Tangsgaard.

Nyheden handler om et studie på sundhedsområdet, der viser, at organisationskulturer præget af tillid og (u)formaliseret dialog omkring beslutninger understøtter, at medarbejderne i højere grad sparrer med hinanden i risikofyldte situationer og efterfølgende lærer af dem. 

2) Nyt studie: Ledelse betyder noget, men det gør kollegaerne også

Nummer to på listen er en nyhed, der baserer sig på et studie af ph.d.-stipendiat Heidi Hesselberg Lauritzen, lektor Caroline Howard Grøn og lektor Anne Mette Kjeldsen.

Nyheden dykker ned i, hvad ledelse og kollegialt samarbejde betyder for jobtilfredshed og kvaliteten af medarbejdernes indsatser. Et nyt studie på ældreområdet viser, at både ledelse og kollegaer har betydning, men på forskellig vis.

3) Gør ledelsestræning virkelig en forskel?

Nummer tre på listen er en nyhed, der har set nærmere på et nyt studie foretaget af professor Christian Bøtcher Jacobsen, professor Lotte Bøgh Andersen, lektor Anne Bøllingtoft og seniorforsker Tine Louise Mundbjerg Eriksen.

Nyheden stiller spørgsmålet: "Er ledelse noget, man er født til at kunne, eller er det noget, man kan lære?" Det er et grundlæggende spørgsmål – både i ledelsesforskningen og for mange ledere. Kan det virkelig betale sig at investere tid og penge i lederudviklingsforløb?
Det er nogle af hovedspørgsmålene for denne nyhed, som med udgangspunkt i et nyt studie ser nærmere på effekterne af ledelsestræning.


Nyhedsbrevet "Viden om offentlig ledelse"

Nyhedsbrevet "Viden om offentlig ledelse" udkommer en gang om måneden, og formålet er at give dig den nyeste viden om forskningen i offentlig ledelse. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet her