Nyhed

Priser

Prisregn over statskundskab ved årsfest

Ved Aarhus Universitets årsfest blev fire priser uddelt til personer med tilknytning til Institut for Statskundskab.

Aulaen, AU
Foto: AU / Lars Kruse

Årets æresalumne på Aarhus Universitet, Ulrik Federspiel, dimitterede fra Institut for Statskundskab i 1970. Siden blev han embedsmand, diplomat og direktør.

"Han er en flot repræsentant for sit fag og er guld værd for Aarhus BSS og Aarhus Universitet," siger dekan for Aarhus BSS, Thomas Pallesen, der kender årets æresalumne godt fra blandt andet Aarhus BSS' Advisory Board.

Læs mere om årets æresalumne.

Aarhus Universitets Jubilæumsfonds Forskningsformidlingpris går i år til professor og centerleder for det nyetablerede Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse på Institut for Statskundskab, Lotte Bøgh Andersen.

"Lotte Bøgh Andersen formår på fornemste vis at formidle sin forskning til dem, som ønsker at vide, hvad der karakteriserer god ledelse, og hvordan man fremmer den," hedder det blandt andet i begrundelsen.

Læs mere om prismodtageren af forskningsformidlingsprisen

Kandidatstuderende ved Institut for Statskundskab, Jens Erik Viuff Ludvigsen er den ene af fire modtagere af Dronning Margrethe II's Rejselegat til studernde ved Aarhus Universitet.

Legatet skal bruges til at føre Jens Erik Viuff Ludvigsen til City University of Hong Kong – et topuniversitet inden for offentlig administration og styring, som er hans faglige interesse.

Læs mere om vinderen af rejselegatet

Offentlig forvaltning er også det forskningsmæssige fagområde hos den ene af fire nye æresdoktorer, Kenneth J. Meier, som er professor i offentlig forvaltning ved Bush School of Government & Public Service ved Texas A & M University.

Oops, an error occurred! Code: 202109220057449086045d