Nyhed

Nye bøger

Metode i normativ politisk teori

Rasmus Sommer Hansen og Søren Flinch Midtgaard har redigeret bogen, som indeholder bidrag fra bl.a. David V. Axelsen, Kasper Lippert-Rasmussen og Lasse Nielsen.

Metode i normativ politisk teori
Metode i normativ politisk teori Foto: Samfundslitteratur

Mange studerende oplever normativ politisk teori som en særdeles vanskelig disciplin inden for statskundskab og samfundsfag. Det skyldes dels, at disciplinen benytter andre metoder end resten af statskundskaben, dels at der har manglet en god introduktion til disse.

Metode i normativ politisk teori råder bod på dette ved at introducere til, hvordan man kan gå frem, når man vil lave teoretiske undersøgelser, og ved at præsentere læseren for konkrete analyseredskaber som argumenter og hypotetiske cases.

Derudover giver bogen en introduktion til og kritisk diskussion af nogle af de særlige metodiske tilgange, problemstillinger og udfordringer, som præger nutidens litteratur indenfor normativ politisk teori.

Fokus i bogen er især på metoden i den anglo-amerikanske analytiske tradition.

Metode i normativ politisk teori er tænkt som en introduktion til studerende på landets universiteter, men kan også anvendes af forskere, undervisere og færdiguddannede, som ønsker en god indføring i denne metode. Den er del af serien Metoder i samfundsvidenskab og humaniora.

Bidragsydere: David V. Axelsen, Nils Holtug, Klemens Kappel, Kasper Lippert-Rasmussen, Sune Lægaard, Lasse Nielsen, Thomas Søbirk Petersen og Jesper Ryberg

Oops, an error occurred! Code: 202110201521099f9236aa