Forskning på video: Bliv klogere på lederidentitet, ledelsesspænd, ledelsesrum og ledelsesopfattelser

Hvorfor har nogle ledere en stærkere lederidentitet end andre, og hvad er konsekvenserne af at have henholdsvis en svag og en stærk lederidentitet? Hvilke fordele og ulemper er der ved små og store ledelsesspænd, og hvad har betydning for størrelsen på det ideelle ledelsesspænd?
Hvilke forhold fremmer og hæmmer offentlige lederes ledelsesrum? Hvorfor har offentlige ledere og medarbejdere ofte forskellige blik på lederens ledelsesudøvelse, og hvad er konsekvenserne heraf?

I en ny videorække stiller forskerne Caroline Grøn, Lotte Bøgh Andersen, Stefan Boye og Christian Bøtcher Jacobsen skarpt på disse spørgsmål, og på baggrund heraf udleder de en række forskningsbaserede anbefalinger til offentlige ledere.

Her kommer de blandt andet ind på, hvordan du som leder kan udvikle din lederidentitet, hvordan du kan finde frem til et passende ledelsesspænd i din organisation, hvordan du skaffer dig et tilstrækkeligt ledelsesrum, og hvordan du kan reducere afstanden mellem dit eget og dine medarbejderes blik på din ledelsesudøvelse.

Forskervideoernes temaer belyses desuden fra et praksisperspektiv i fire tilsvarende praktikervideoer med skoleleder i Svendborg Kommune, Kasper Føns og direktør for Social, Sundhed og Beskæftigelse i Odder Kommune, Jette Lorenzen. Se både forsker- og praktikervideoerne her.

Oops, an error occurred! Code: 20240425110028e3c58a2b