Nyhed

Navne

5 millioner til projekt om protest og aktivisme

Thomas Olesen og Lasse Lindekilde har sammen med Arbejdermuseet modtaget en treårig-bevilling fra Velux Fonden til projektet ”Græsrødder, demonstranter og ekstremister – politisk aktivisme på den danske venstrefløj 1969-2020”.

Thomas Olesen
Thomas Olesen Foto: Ove Smedegaard
Lasse Lindekilde
Lasse Lindekilde Foto: AU Foto / Jesper Rais

 

Thomas Olesen og Lasse Lindekilde har sammen med Arbejdermuseet modtaget en treårig-bevilling på 5 millioner kroner fra Velux Fonden til projektet ”Græsrødder, demonstranter og ekstremister – politisk aktivisme på den danske venstrefløj 1969-2020”.

De to IFSK-forskere skal bidrage til projektet med en surveyundersøgelse af danskernes holdninger til protest og aktivisme samt gennemføre en række interviews med tidligere og nuværende aktivister om motivationer, ressourcer, protestformer og demokratiopfattelser. Resultaterne skal afrapporteres i videnskabelige tidsskrifter og formidles i et bredt appellerende udstillings- og undervisningsprogram på Arbejdermuseet, der bringer ny forskning ind i diskussionen om, hvordan borgere søger at påvirke samfundsudviklingen i en tid med stigende afstand mellem politikere og befolkning.

Oops, an error occurred! Code: 20210923043736d1767bc4