Nyheder

18.12.2020 | Forskningsnyhed

Tilsvining koster tillid til politikerne

Vores tillid til politikerne daler, når de taler grimt til og om hinanden. På den anden side må politikerne gerne være meget uenige om politik. Det påvirker ikke tilliden til dem. Ny forskning adskiller effekten af uenighed og tilsvining i politik.

Lektor i statskundskab Kristina Bakkær Simonsen

14.12.2020 | Bevillinger

AUFF Nova til Kristina Bakkær Simonsen

Lektor i statskundskab Kristina Bakkær Simonsen, fra Aarhus BSS på Aarhus Universitet modtager 2,5 millioner kroner fra Aarhus Universitets Forskningsfond til at forske i, hvilken betydning statsborgerskab har for integration.

09.12.2020 | Bevillinger

ERC-bevilling til Lindekilde: Hvordan reagerer vi på online politisk had og aggression?

Professor Lasse Lindekilde har fået et Consolidator Grant fra Det Europæiske Forskningsråd (ERC). Han bliver dermed den fjerde i rækken på Institut for Statskundskab, som modtager en stor ERC-bevilling. Lindekilde skal forske i, hvordan vidner til online politisk had og aggression reagerer, og om en bedre debatkultur kan fremmes via pro-sociale reaktioner.

04.12.2020 | Ceremoni / åbning

Endelig åbningsceremoni for nyt grundforskningscenter

Aarhus BSS’ grundforskningscenter i diskrimination, CEPDISC, kunne i dag endelig holde åbningsceremoni med besøg af rektor og med direktør i Danmarks Grundforskningsfond med på storskærm.

Lektor i statskundskab Morten Valbjørn Foto: Privat

03.12.2020 | Bevillinger

Valbjørn skal gentænke islamismen

770.000 kroner fra Carlsbergfondet giver lektor i statskundskab Morten Valbjørn mulighed for at fordybe sig i arbejdet med en ny bog om islamisme. Har islamisme ændret sig i en sådan grad, at den skal gentænkes?

01.12.2020 | Forskningsnyhed

PRESSEMEDDELELSE: Mange danskere vil gerne vaccineres mod covid-19

På tværs af otte vestlige demokratier er danskere de mest villige til at lade sig vaccinere mod covid-19. Det viser en ny analyse fra HOPE-projektet, der følger befolkningens adfærd og holdninger i forbindelse med corona-pandemien.

Lektor i statskundskab Henrik Bech Seeberg Foto: AU/Lars Kruse

26.11.2020 | Priser

Seeberg får pris for bedste artikel

Henrik Bech Seeberg har vundet prisen for bedste artikel i tidsskriftet West European Politics. Artiklen handler om, hvad partier kan gøre for at påvirke vælgernes holdninger til konkurrerende partier med emneejerskab.

21.11.2020 | Priser

Pris for bedste speciale til Karoline Kolstad

Karoline L. Kolstad har vundet Beskæftigelsesministeriets pris for bedste speciale inden for arbejdsmarkedspolitik.

Lektor i statskundskab Kristina Bakkær Simonsen Foto: Tariq Mikkel Khan, Danmarks Frie Forskningsfond

19.11.2020 | Bevillinger

Sapere Aude-bevilling til Kristina Bakkær Simonsen

Lektor i statskundskab Kristina Bakkær Simonsen får mulighed for at realisere sin drøm om at blive forskningsleder, når hun i dag modtager Danmarks Frie Forskningsfonds Sapere Aude forskningsleder-bevilling. Hun skal forske i befolkningens splittelse omkring indvandring og integration samt den betydning, som politikeres moralisering af emnet har for holdningsdannelsen.

17.11.2020 | Nye bøger

Livet i Magtens Rugekasse

Professor emeritus Poul Erik Mouritzen har redigeret bogen med bidrag fra 15 forskere og tidligere studerende fra Institut for Statskundskab.

Viser resultater 31 til 40 ud af 536

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste